Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 17

Šiaulių meras nušalino administracijos direktoriaus pavaduotoją

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pirmadienį nuo pareigų nušalino administracijos direktoriaus pavaduotoją „darbietį“ Marijų Veličką bei pradėjo tyrimą dėl galimų tarnybinių pažeidimų.
Artūras Visockas
Artūras Visockas / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

„Kuo užkliuvo? Nesusitvarko su savo pareigomis. Ne tik nesusitvarko, bet dar ir užsiima šmeižimo įvairiomis teorijomis, kurias bando plačiai paskleisti ir įtikinti, kad dramblys yra žvaigždė ar kažkas tokio. Tikslas yra sumenkinti mano autoritetą, direktoriaus, mano pavaduotojų autoritetus. Nu, žmogus kandidatuoja, nori tapti Šiaulių meru, tai naudoja tam tikrus būdus, kurie Šiauliuose dar nelabai ir buvo naudoti iki šiol“, – BNS sakė meras A.Visockas.

Potvarkyje, kuriuo nušalinamas M.Velička, meras remiasi savo patarėjo Arno Ilgausko tarnybiniu pranešimu. Nušalintąjį M.Veličką meras kaltina neveikimu – potvarkyje rašoma, kad dėl to Šiauliai galėjo patirti 45,2 mln. eurų nuostolį.

„Dirbdamas administracijoje pradėjo dirbti taip, tarsi būtų politikų politikas“, – teigė meras.

Alfredo Pliadžio nuotr./Marijus Velička
Alfredo Pliadžio nuotr./Marijus Velička

Tuo metu, nušalintasis M.Velička portalui lrytas.lt pirmadienį teigė, kad dėl nušalinimo ketina kreiptis į darbo ginčų komisiją, o savo kaltės dėl mero potvarkyje minimo galimo 45 mln. eurų investicijų netekimo, tiek dėl 220 tūkst. žalos dėl J.Janonio gimnazijos remonto sakė nejaučiantis.

M.Velička po praėjusią savaitę vykusio tarybos posėdžio, kai buvo nušalintas administracijos direktorius Antanas Bartulis, laikinai ėjo administracijos direktoriaus pareigas. Tą posėdį meras A.Visockas vadino neteisėtu, jame nedalyvavo posėdžio metu iš pareigų atleistas jo pavaduotojas Domas Griškevičius.

Meras A.Visockas gruodžio pradžioje jau bandė iš pareigų atleisti M.Veličką, tačiau tąkart slaptu balsavimu miesto taryba mero pasiūlymo nepalaikė.

Nušalinus „darbietį“ M.Veličką, administracijos direktoriaus pareigas laikinai eis pavaduotojas Gintautas Sitnikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius