Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 04

Šilutės gyventojai negali net miegoti: jau kelinta savaitė erzina keista smarvė

Šilutės gyventojai vėl skundžiasi prastu kvapu, itin suaktyvėjančiu naktį. Antradienio naktį jį juto ir Rusnės bei Juknaičių gyventojai. Tuo metu rajono valdžia įpareigojo ištirti aitraus degėsių kvapo galimą kilmę ir neslėpė, kad akys krypsta į greta esančią Kaliningrado sritį.
Šilutė
Šilutė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Neįmanoma miegoti, net vaikai pabudo naktį. Klausė, kas vyksta, teko raminti“, – pasakojo vienas per kitą šilutiškiai. Kiti teigė kvapą jautę net ir miegodami su užvertais langais.

Vietos tarybos narys Zigmantas Merliūnas per feisbuką kreipėsi į visus šilutiškius ir prašė pranešti, kur ir kokį kvapą juto. Planuojama sudaryti kvapų žemėlapį. Tačiau dabar aiškėja, kad prastą, degėsius primenantį kvapą, žmonės juto ne tik visoje Šilutėje, bet ir aplinkinėse seniūnijose. Ypač Rusnėje bei Juknaičiuose.

„Faktas yra toks, kad aplink Šilutę ir pačiame mieste gaisrų nefiksuota. Yra versija, kad rusena durpynas Kaliningrado srityje. Kvapas dažniausiai jaučiamas naktimis, kai pasisuka vėjas iš pietų“, – kalbėjo Šilutės politikas.

Kai kurie šilutiškiai garsiai pasvarstė, kad smardinti gali ir kokia vietinė bendrovė, sumaniusi naktimis deginti nepatogias atliekas.

„Tačiau tos versijos, kol neturime įrodymų, negalime teigti, bet ir atmesti, žinoma, negalime“, – teigė Z.Merliūnas.

Šilutės meras Vytautas Laurinaitis 15min portalui teigė, kad pasikartojus atvejams dėl prasto kvapo, raštu kreiptasi į visuomenės sveikatos centro bei aplinkos apsaugos departamento specialistus. Prašoma atlikti tyrimus.

„Pagrindinis įtarimas, kad rusena durpynas už Skirvytės, netoli Rusnės. Žmonės teigė ir dūmus matę. Kol kas ši versija pagrindinė. Kadangi naktimis vėjas palankus, todėl Šilutė ir jaučia“, – teigė meras.

Gyventojai teigė, kad jaučiamas kvapas – specifinis, griaužia gerklę.
Jis jaučiamas jau kelinta savaitė su pertraukomis. Itin aktyviai pasireiškė sekmadienį bei antradienio naktį.

Kiek anksčiau degėsių kvapą pajuto Kuršių nerijos, ypač Pervalkos, gyventojai. Neringos meras Darius Jasaitis taip pat pasidalino įtarimu dėl degančių durpynų ir miškų Kaliningrade.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius