Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 22

Šilutės rajone esančioje Šyšos upėje dėl nuotekų žūva gyvūnija

Nevieną savaitę į Šyšos upę Šilutės rajone plūstančios nuotekos baigia išnaikinti gyvūniją kelių kilometrų ruože.
Šyšos upėje dvesia žuvys.
Šyšos upėje dvesia žuvys. / Skaitytojo A.Narbuto nuotr.
Temos: 2 Žuvis Šilutė

Žmonės bando gelbėti dūstančias žuvis ir kibirais perpila į netoliese esantį Nemuną, tačiau praėjusią naktį pūtęs smarkus vėjas atgaline srove dar labiau padidino teršalų koncentraciją, pranešė TV3 Žinios.

„Teršimas vyksta iš Šilutės miesto nuotekų valymo įranginių. Kadangi yra sugedę biologiniai nuotekų valymo įrenginiai, nuotekos teka tik po mechaninio apvalymo“, - teigė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės rajono agentūros vedėjas Valentinas Ščerveninas.

Šilutės valymo įrenginių įmonės "Šilutės vandenys" vadovai teigia, kad jų renginiai buvo sugadinti po to, kai spirito varykla kelis kartus išleido nuotekas su beveik 100 kartų normas viršijančiu teršalų kiekiu.
"Pradėjus ieškoti iš kokios įmonės tai galėjo atplaukti, buvo pastebėta, kad akcinė bendrovė "Biofuture", vykdydama savo gamybinių procesų pakeitimą, išleido į mūsų tinklus didelio užterštumo nuotekas. Jos (leistinos normos - BNS) buvo viršytos 86 kartus", - tvirtino "Šilutės vandenys" direktorius Alfredas Markvaldas.
Po kelis kartus išleistų tokios didelės koncentracijos teršalų žuvo visos valymo įrenginių bakterijos ir dabar visos Šilutės miesto nuotekos leidžiamos tiesiai į Šyšos upę, tik apvalytos mechaniniu būdu.
Dėl gamtai padarytos žalos įvykiais ėmė domėtis prokuratūra. Aplinkosaugininkai laukia tyrimo rezultatų ir ketina bausti valymo įrenginių bendrovę. ši savo ruožtu už į renginių sugadinimą ir viršytą taršą pateikė 2 mln. litų ieškinį spirito varyklai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius