Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 26 /20:07

Siūlymas uždaryti Ukmergę: vieni lygina su konclageriu, kiti neprieštarauja, į be medikų likusią ligoninę padėti atvyksta kolegos iš Vilniaus

Ketvirtadienio popietę susirinkęs Vyriausybės COVID-19 valdymo komitetas svarstė, kokių priemonių imtis koronaviruso plitimo Ukmergėje suvaldymui. Prabilta ir apie pasiūlymus miestą visiškai uždaryti apribojant patekimą į jį ir iš jo. Tačiau Vyriausybė tokių kardinalių priemonių nusprendė nesiimti – apsiribota tik sustiprinta kontrole ir rekomendacijomis į Ukmergę nevykti be reikalo. Kaip tai vertina patys ukmergiškiai?
Ukmergės ligoninė
Ukmergės ligoninė / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Miestelėnai žinią apie siūlymus uždaryti miestą sutiko skirtingai. Iš prekybos centro išėjęs ukmergiškis Vidmantas tikino, kad miesto uždarymas būtų per griežta priemonė. Anot pašnekovo, dauguma ukmergiškių ir taip sėdi namuose tarp keturių sienų, tad apribotas išvažiavimas panaikintų galimybę ištrūkti iš namų.

„Uždarymas būtų buvęs kaip konclageris. Blogai, niekur nepajudėsi“, – trumpai atsakė ukmergiškis Vidmantas, patikinęs, kad tokių priemonių imtis tikrai dar nereikia.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Ukmergiškis Vidmantas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Ukmergiškis Vidmantas

Ukmergiškė Ida tikino, kad jei miestą ir būtų buvę nuspręsta uždaryti, tai daug įtakos moters ir jos šeimos gyvenimui nepadarytų. Anot pašnekovės, šiuo metu jokių didesnių kelionių ji ir šiaip neplanavo.

„Taip ir gyvenam su kaukėmis, pripratome ir gyvename. Keliaujame minimaliai, laikomės karantino. Vis tiek tik iki parduotuvės ir atgal važiuojam. Dabar ir šiaip nelabai nekeliaujam, nes suprantam tą dalyką ir elgiamės teisingai. Aišku, dar didesnė izoliacija nepakenktų. Tas stiprus karantinas gal ir padėtų, nes yra ir neatsakingų žmonių“, – kalbėjo Ida.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Ukmergiškė Ida
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Ukmergiškė Ida

Nors įvažiavimas į miestą ir iš jo tebeliko atviras, kai kurie miestelėnai tikino, kad apriboti patekimą į Ukmergę ir iš jos visgi reikėjo. Į prekybos centrą atvykusi ukmergiškė Irma pasakojo, kad miesto uždarymas jai nebūtų jokia problema, tačiau valdžia turėtų pagalvoti apie išimtis tiems, kas prižiūri mieste esančius savo senyvus tėvus.

„Gyvename rajone, sodyboje, tai rastume aplink ir kitų parduotuvių, kad nereikėtų važiuoti į Ukmergę. Jei ir būtų uždarę, tikrai nieko baisaus. Iš dalies pritarčiau, kad reikėjo uždarymo, tik reikia sąlygų, kurie žmonės visgi galėtų įvažiuoti. Jei kažkieno tėvai gyvena mieste, o vaikai už Ukmergės, tai reikėtų leisti atvažiuoti tiems vaikams pas tėvus. Jeigu apiperka tėvus, palieka maistą prie durų, išneša šiukšles, kodėl jiems neleisti atvažiuoti? Tokie žmonės tikrai turėtų būti įleidžiami“, – sakė Irma.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Ukmergiškė Irma
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Ukmergiškė Irma

Nors įvažiavimas į Ukmergę ir liko atviras, tačiau po Vyriausybės COVID-19 valdymo komiteto posėdžio Sveikatos apsaugos ministerijai nurodyta plėsti ukmergiškių testavimo apimtį. Ukmergėje taip pat bus įsteigtas mobilusis patikros punktas gyventojams.

Vietos medikams, savanoriams, policijos pareigūnams, savivaldybės darbuotojams ir kitiems bus skirtos papildomos apsaugos priemonės.

Taip pat, suderinus su vietos savivaldybe, planuojama dezinfekuoti pagrindines miesto gatves ir kitas vietas.

Be medikų likusius senolius gelbės gydytojai iš kitų miestų

Ukmergės rajono laikraštis „Gimtoji žemė“ rašo, kad Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus pacientai paskirstyti po vieną palatose visuose ligoninės skyriuose. Slaugos skyriuje buvo apie 100 pacientų.

Ukmergės ligoninės vyr. gydytojo R.Civilkos teigimu, skyriuje iki šiandienos dirbo tik vienas gydytojas. Ryte jam baigus darbą ir izoliavusis buvo kreiptasi į Santaros klinikas dėl darbuotojų trūkumo.

Portale gzeme.lt rašoma, kad žadėta, jog į Ukmergę jau šį vakarą atvyks gydytojas iš Vilniaus Lazdynų ligoninės, taip pat bus sulaukta ir kitų budinčių gydytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius