-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 01 10

Skundą dėl M.Majausko aukotojų vertins ir teisėsauga

Skundą dėl aukų iš fizinių asmenų, susijusių su maitinimo verslu, Vilniaus mero posto siekiančiam Mykolui Majauskui nagrinės ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).
Mykolas Majauskas
Mykolas Majauskas / 15min nuotr.

15min primena, kad praėjusią savaitę dėl M.Majausko rinkiminės kampanijos finansavimo į VRK kreipėsi partijos „Jaunoji Lietuva“ lyderis Stanislovas Buškevičius.

VRK šiuo metu vertina, ar pradėti tyrimą dėl aukų iš fizinių asmenų, susijusių su maitinimo verslu, kuriam palankią ilgesnę pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą M.Majauskas palaikė parlamente.

Tuo metu M.Majausko aukomis piktinosi ir buvę partijos kolegos, tačiau jis teigė ant jų nepykstantis, o bandymai įtraukti į rinkimų procesą specialiąsias tarnybas atrodo „kiek desperatiškai“.

Kreipėsi ne tik į VRK

Pasirodo, S.Buškevičius kreipėsi ne tik į VRK, tačiau ir į prokurorus, kurie skundą perdavė STT.

„Pareiškimas, pagal kompetenciją, buvo perduotas pareiškime išdėstytų aplinkybių patikslinimui ir procesinio sprendimo priėmimui STT“, – 15min antradienį sakė Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė spaudai Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

STT atstovė spaudai Renata Keblienė 15min teigė, kad skundas gautas ir bus įvertintas per 10 dienų.

„Šiandien gavome iš prokuratūros persiųstą pranešimą dėl M. Majausko. Pranešimas bus išnagrinėtas ir sprendimas priimtas per 10 kalendorinių dienų“, – sakė institucijos atstovė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Specialųjų tyrimų tarnyba
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Specialųjų tyrimų tarnyba

Kas parėmė M.Majauską?

Buvęs Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas M.Majauskas prieš konservatorių partijos valią su opozicijos parama išreikalavo ilgesnę PVM lengvatą viešojo maitinimo sektoriui, o šiame versle dirbantys žmonės jo kampaniją parėmė tūkstantinėmis lėšomis.

Apie tai praėjusią savaitę pranešė LRT.

Tai – restoranų tinklą „iLunch“ valdančios įmonės „Inovatyvūs restoranai“ vadovas Aurelijus Jasevičius, restoranus „Charlie pizza“, „La Crepe“, „Manami“ ir kitus valdančios bendrovės „Amber food grupės“ atstovai Lina Nikonovaitė bei Stanislovas Andrijauskas, taip pat restoraną „Urbihop“ viešbutyje Vilniuje valdančios įmonės „MGVT“ vadovas Vilius Vaičekauskas.

A.Jasevičius skyrė 6 tūkst. eurų, L.Nikonovaitė – 3 tūkst., S.Andrijauskas – 2 tūkst., o V.Vaičekauskas skyrė kiek mažiau – 300 eurų.

Taip pat 1,5 tūkst. eurų su sutuoktine M.Majauskui skyrė žinomas virtuvės šefas, kelių restoranų savininkas Vytautas Samavičius.

Maitinimo verslo atstovai tvirtino M.Majauską parėmę už jo požiūrį į viešojo maitinimo verslą.

Taip pat iš viso 8,8 tūkst. eurų kartu su dukra Gintare Matikonyte, kuri yra M.Majausko patarėja Seime, politikui pervedė ir žinomas verslininkas, buvęs sostinės tarybos narys Vidmantas Martikonis.

Tiesa, jis taip pat parėmė ir Artūro Zuoko politinę kampaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius