-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 19

„Snoro“ žmonės. Vladimiras Antonovas: pasakiški turtai ir problemos dėl reputacijos

Didelius turtus sukaupusiam kontrolinį „Snoro“ akcijų paketą iki banko nacionalizavimo valdžiusiam Rusijos piliečiui Vladimirui Antonovui koją dažnai kišo prasta reputacija.
Vladimiras Antonovas
Vladimiras Antonovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Snoro“ nacionalizavimo istorija

Vladimiras Aleksandrovičius Antonovas gimė 1975 metais tuometinės Sovietų sąjungos respublikos Uzbekistano Navojaus mieste. Vėliau Antonovų šeimas persikėlė gyventi Rusijos sostinę. 1996 metais jis baigė G.Plechanovo ekonomikos akademiją ir pradėjo dirbti banke „Lefko bank“. Pradžioje vyriausiuoju ekonomistu, vėliau – vertybinių popierių departamento vadovu.

1998 metais  abu Antonovai įsigijo bankrutuojančio banko „Akademkhimbank” akcijų, o per sukurtą „Convers Group“ grupę V.Antonovas įsigijo kitų bankų kontrolinius paketus. 68,1 proc. „Snoro“ akcijų V.Antonovas nusipirko 2003 metais, po dviejų metų „Snoras“ įsigijo Latvijos banko „Krajbanka“ akcijų. Jis valdo keletą Ukrainos ir Panamos bankų.

Britai „Snoro“ neįsileido

V.Antonovą 2008 metais labai papiktino Didžiosios Britanijos finansinių paslaugų priežiūros institucijos sprendimas neleisti „Snorui“ steigti filialo Jungtinėje Karalystėje. Britai sprendimą motyvavo tuo, jog bankas priežiūros institucijai pateikė klaidinančius ir nepakankamus atsakymus, be to, buvo suabejota V.Antonovo reputacija. Pastarasis tuomet aiškino, kad Didžioji Britanija „Snoro“ neįsileido todėl, kad jo savininkas – rusas.

Jau tuomet kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės ūžė, kad V.Antonovas buvo įsipainiojęs į pinigų plovimo operacijas.

Šių metų kovą buvo pranešta, kad V.Antonovas traukiasi iš Rusijos – jis pardavė turėtas 40,04 proc. Rusijos banko „Investbank“ akcijas, atsistatydino iš banko valdybos. Jis liko „Convers Group“ prezidentu, Latvijos „Krajbanka“ bei „Snoro“ stebėtojų tarybos nariu.

2010 metais bendrovė „Spyker Cars“, kurios akcijų turėjo V.Antonovas susitarė dėl Švedijos automobilių gamintojo „Saab“ įsigijimo, tačiau vėliau jis buvo paragintas atsisakyti „Spyker Cars“ akcijų. Šiemet vasarą V.Antonovo siūlymas investuoti į „Saab“ vis dar buvo blokuojamas.

Pranešama, kad V.Antonovui priklauso Anglijos sportinių visureigių „Bowler Offroad“ gamintojo akcijų, jis turi Rusijos ledo ritulio klubą „Spartak“, Jungtinės Karalystės futbolo klubą „Portsmouth“.

Į tėvą – šūviai

2009 metais Maskvoje buvo pasikėsinta į tampriai su sūnaus verslu susijusį V.Antonovo tėvą Aleksandrą. Iki šiol nenustatytas užpuolikas į A.Antonovą suvarė 5 kulkas, tačiau jis išgyveno.

Po pasikėsinimo V.Antonovas žiniasklaidai pareiškė žinąs, kas užsakė jo tėvo žmogžudystę. Spaudoje svarstyta, kad verslininką bandyta nužudyti dėl nesutarimų plėtojant verslą Kaliningrado uoste.

Šiuo metu V.Antonovas gyvena Londone. Generalinė prokuratūra, atliekanti tyrimą dėl „Snoro“, praėjusią savaitę pranešė, kad dalis buvusių „Snoro“ akcininkų turto yra areštuota, tačiau ar šis turtas V.Antonovo, ar mažiau banko akcijų turėjusio Raimondo Baranausko, teisėsaugininkai nedetalizavo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius