-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 05

Šokiais „Kam per 30“ garsėjantis Kirtimų kultūros centras buvo atsidūręs ties išnykimo riba

Kultūros klausimus naujojoje Vilniaus savivaldybės vadovybėje kuruojantis vicemeras Linas Kvedaravičius sako neatsistebintis kai kuriais praėjusios kadencijos valdžios sprendimais. Vienas tokių – noras privatizuoti gerai dirbantį ir brangiai nekainuojantį Kirtimų kultūros centrą.
Kirtimų kultūros centras
Kirtimų kultūros centras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Protokoliniu sprendimu, ne tarybos, buvo nuspręsta šitą centrą ruošti privatizacijai. O reali situacija yra tokia, kad šitas centras veikia gerai, padarėme visą veiklos analizę ir skaičiai rodo, kad tokio centro uždarinėti tikrai neverta, nes jis visiškai atlieka savo funkciją. Jį nebent reikėtų toliau tobulinti“, – pareiškė vicemeras L.Kvedaravičius.

Skaičiai, anot vicemero, įtikina: lankytojų – apie 7 tūkst., renginių dalyvių – 933, įgyvendinti 6 tarptautiniai ir vietiniai projektai, renginių, kuriuos centras organizavo kažkur kitur, – 73, pačiame centre – 126.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kirtimų kultūros centras
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kirtimų kultūros centras

Kodėl ir kas norėjo privatizuoti pastatą, kuriame S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje yra įsikūręs Kirtimų kultūros centras, L.Kvedaravičius nelinkęs spėlioti. Tačiau vicemeras kelia klausimą dėl pastato vietos – šalia intensyvaus eismo S.Dariaus ir S.Girėno gatvės ir Vilniaus oro uosto. „Tai buvo vienas iš tų sprendimų, kurie nepaaiškinami paprasta logika. Matyt, buvo kažkokie kiti dalykai, kurių nežinome, kur paslėpti tie galai“, – tvirtino vicemeras.

Kultūros centras yra suremontuotas, jame veikia ne vienas meno kolektyvas, kuriuos lanko ir jauni, ir pagyvenę žmonės.

Tai buvo vienas iš tų sprendimų, kurie nepaaiškinami paprasta logika. Matyt, buvo kažkokie kiti dalykai, kurių nežinome, kur paslėpti tie galai, – sakė L.Kvedaravičius.

„Kultūros židinio praradimas šitame rajone būtų didelis praradimas Vilniaus kultūriniame gyvenime. Šį sprendimą mes sustabdėme, centras veiks toliau. Pagal įstatymus žemę panaudos sutartimi turi išsinuomoti pats centras, tie dokumentai pradėti tvarkyti, kad centras galėtų sutvarkyti žemės klausimą“, – teigė L.Kvedaravičius.

Praėjusios kadencijos Vilniaus savivaldybėje kultūros klausimus kuravęs vicemeras Jaroslavas Kaminskis nustebo išgirdęs klausimą dėl Kirtimų kultūros centro privatizavimo. Jis teigė neprisimenąs, kad toks klausimas būtų buvęs keltas, bet neatmeta – galbūt apie privatizaciją ir svarstė Ekonomikos ir investicijų departamentas.

„Buvo nuspręsta ieškoti galimybių išpirkti šalia esantį pastatą, kurį kažkada savivaldybė privatizavo. Bet tas nepavyko. Kirtimų kultūros centro nereikia uždaryti, jis gerai dirba, vystosi“, – tikino J.Kaminskis.

Jis teigė negirdėjęs net siūlymų uždaryti šį centrą.

Tokių kultūros centrų Vilniuje yra keletas: Grigiškėse, Naujojoje Vilnioje, Vilniaus kultūros centras Rinktinės gatvėje, Mokytojų namai.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kirtimų kultūros centras
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kirtimų kultūros centras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius