-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 06

Sostinės komisaras Kęstutis Lančinskas dirbti į Ukrainą išvyksta ramus: „Vilniaus apskritis saugi“

Beveik septynerius metu vadovavęs Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui (VPK), Kęstutis Lančinskas prieš mėnesį laimėjo atranką į Europos Sąjungos pagalbos Ukrainai misijos vadovo pareigas. Komisaras 15min teigė, kad sostinės policiją palieka ramia širdimi, nes yra subūręs stiprią komandą, galinčią pasirūpinti visuomenės saugumu.
Kęstutis Lančinskas
Kęstutis Lančinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pastaruoju metu tarnybinių patikrinimų (2 iš 3 baigėsi be rezultatų) taikiklyje atsidūręs Vilniaus apskrities VPK viršininkas K.Lančinskas keliasi į kitą kovos lauką.

Palikdamas sostinės policijos vadovo postą, pareigūnas ruošiasi į vykti į Kijevą, kur Europos Sąjungos misijos metu rūpinsis Ukrainos teisėsaugos struktūrų reformomis.

„Rytoj turėtų būti sprendimas. Paskutinis konkurso etapas vyko gruodžio 11-ąją, o rezultatus sužinojau po savaitės. To neskelbiau, nes kaip tik sausio 7 d. vyks ES Politinio saugumo tarybos posėdis, kur mano kandidatūra bus patvirtinta arba ne. Kol to patvirtinimo nėra – nėra čia ką pasakoti“, – trečiadienį 15min kalbėjo K.Lančinskas.

Jis tikino, kad pareigas palieka ramus, nes policija dirba taip, jog visuomenė gali jausti saugi.

Padėties, kaip Generalinėje prokuratūroje, ilgai gyvenusioje be vadovo, K.Lančinskas taip pat nebijo – jo nuomone, potencialių kandidatų į Vilniaus apskrities policijos viršininkus netrūksta, o konkursą laimės geriausias.

Vienas aš čia nieko nepadariau, o tik turėjau gerą superinių, profesionalių pareigūnų komandą.

– Ar jūsų negąsdina Ukraina? Ne vien dėl karo, bet ir dėl netvarkos policijoje, kitose teisėsaugos struktūrose?

– Negąsdina. Jei sutikau dalyvauti tokiame konkurse, vadinasi, priėmiau iššūkį, su kuriuo dabar reikia susitvarkyti.

– Kaip vertinate savo įdirbį? Ar šią minutę saugi Vilniaus apskrities bendruomenė?

– Taip, šią minutę – labai saugi. Bet čia ne mano įdirbis, o visų policijos pareigūnų, kurie dirbo kartu. Tas pasitikėjimas policija, kurį mes pasiekėme per tą laiką, nusikalstamumo lygio mažėjimas, nusikaltimų pobūdžio struktūros pasikeitimas – visų mūsų bendro darbo rezultatas. Vienas aš čia nieko nepadariau, o tik turėjau gerą komandą – didžiąją daugumą gerų, superinių, profesionalių pareigūnų, kurie tą pasiekė. Man tik belieka jiems padėkoti, kad jie tokie yra.

– Sudėtingam, didžiausiam Lietuvos policijos padaliniui jau nuo vasario reikės naujo vadovo. Ar matote potencialių įpėdinių?

– Nepakeičiamų nėra. Yra stiprių, potencialių vadovų, kurie gerai tvarkytųsi šiose pareigose. Pagal dabartines nuostatas, bus skelbiama atranka ir turėtų laimėti geriausias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius