-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 17

Sovietinis palikimas iš Kėdainių iškeliavo – Grūto parkui teko pakeisti nuomonę

Dar praėjusį pavasarį Kėdainiuose, kaip ir didžiojoje dalyje kitų Lietuvos miestų, praūžė sovietinių paminklų griovimo vajus. Tiesa, krašte nugriauti buvo du paminklai, jie kuriam laikui buvo įkurdinti miesto seniūnijos patalpose. Tačiau ilgai ten neužsibuvo.
Nugriaunami paminklai
Nugriaunami paminklai / www.rinkosaikste.lt nuotr.

Išvežė

Nors prasidėjus griovimo darbams, „Rinkos aikštei“ susisiekus su sovietinių reliktų muziejumi – Grūto parku – šis sakė naujų skulptūrų neplanuojąs priimti, visgi sprendimą teko pakeisti.

Kaip informavo miesto seniūno pavaduotoja Samantė Mituzaitė-Palubinskienė, Šėtos kapinėse ir Klevų gatvės kapinėse buvę paminklai vienu metu buvo išvežti į Grūto parką.

Grūto parke atsidūrė ir Panevėžyje demontuoti trys sovietiniai paminklai, tad akivaizdu, kad nugriauti objektai iš visos šalies vienu ar kitu būdu galiausiai pateko į šalia Druskininkų įsikūrusi to laikmečio artefaktų muziejų.

Ir gatves

Kėdainiuose būta ir sovietmetį menančių gatvių pavadinimų. Vienas jų – jau pakeistas.

V.Montvilos gatvė pervadinta gydytojo Juliaus Ganusevičiaus vardu.Gatvės pavadinimo pakeitimo procedūra atlikta itin greitai, mat joje negyvena nė vienas žmogus, šalia jos žemė suskirstyta į sklypus, tad ir pavadinimo keitimo procedūros neužtruko.

„Kai pakeičiamas gatvės pavadinimas, gyventojams nieko daryti nereikia. Dabar viskas automatizuota, pavadinimai sistemose pakeičiami automatiškai, gyventojams telieka atsiimti naujus dokumentus iš Registrų centro.

Darbo turėjo tik seniūnas, nes turėjo važiuoti ir perkabinėti lenteles ant namų, tačiau kadangi šioje gatvėje namų nėra, nė to daryti nereikės“, – sakė vyriausiasis miesto architektas Rytis Vieštautas.

Jis pridūrė, kad ateityje numatoma pakeisti dar kelių gatvių pavadinimus, tačiau dėl jų vyksta gyventojų apklausos – mat tose gatvėse namų ir gyventojų yra, jų nuomonės paisyti būtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius