Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 30

Sovietų valdžią šlovinantis Olegas Gazmanovas Kremliaus propagandiniame kanale piktinosi Algio Ramanausko-Greitai pozicija

Savaitgalį Lietuvoje koncertavęs Rusijos atlikėjas Olegas Gazmanovas pareiškė, kad jam gaila savo nuomonę apie jo dainą „Pagamintas Sovietų sąjungoje“ socialiniame tinkle pareiškusio TV laidų vedėjo Algio Ramanausko.
Olego Gazmanovo koncertas
Olego Gazmanovo koncertas / Dariaus Jakubausko nuotr.

„Man to žmogaus gaila. Krikščioniškai gaila. Nes turėti savyje tiek neapykantos, kalbėti tokius dalykus. Po jo pareiškimo visa mūsų šalis turėjo įteikti notą Lietuvos valdžiai. Jūs leidžiate tokius pareiškimus? Paskui juos cituoja žiniasklaida. Mūsų šalis, man atrodo, yra geresnė ir nekreipia dėmesio į kvailystes“, – kalbėjo O.Gazmanovas Kremliaus propagandinės televizijos „Piervyj kanal“ laidoje „Žmogus ir įstatymas“.

Po jo pareiškimo visa mūsų šalis turėjo įteikti notą Lietuvos valdžiai. Jūs leidžiate tokius pareiškimus? Paskui juos cituoja žiniasklaida. Mūsų šalis, man atrodo, yra geresnė ir nekreipia dėmesio į kvailystes, – sakė O.Gazmanovas.

Ši laida buvo parodyta prieš sekmadienį įvykusį O.Gazmanovo koncertą Lietuvoje.

Kilus triukšmui dėl O.Gazmanovo Maskvoje, per Rusijos konstitucijos 20-metį, atlikto kūrinio „Pagamintas Sovietų sąjungoje“, A.Ramanauskas „Facebook“ paskyroje parašė: „Šitas nacistinio ruspopo atlikeiva atvažiuoja į Lietuvą. Visi, kas eis į šio russonacistinio minedo „koncertą“ ne mokslinių tyrimų vedini, turi būti viešai pakabinti žemyn galva, Mussolini būdu, pakankamai žemai, kad visi benamiai šunys galėtų ant jų snukių žymėti teritoriją. Visi šį russonacistinį šūdžių užsistosiantys račai turi būti išvežti į Sibirą račiniais vagonais, ten išrengti minusinam maroze, ir ant jų kūnų turi būti paraku ištatuiruoti žodžiai „я – ишсигимелис! Я рад, что родился в куче говна по имени СССР!“.

Laidoje „Žmogus ir įstatymas“ šie žodžiai nenuskambėjo, laidos vedėjas Aleksejus Pimanovas paaiškino, kad jų necituos.

Algis Ramanauskas-Greitai
Algis Ramanauskas-Greitai

A.Pimanovas ir O.Gazmanovas piktinosi Lietuva

A.Pimanovas žiūrovams priminė, kad laidos „Žmogus ir įstatymas“ Lietuvoje neberodo.

Ši laida buvo pašalinta iš „Piervyj Baltiskij kanal“ programos po melagingo ir propagandinio reportažo apie Kremliaus įvykdytą agresiją 1991 metų sausio 13-ąją, kurios metu sovietiniaikareivos nužudė 13 žmonių, o dar keli šimtai buvo sužeisti.

Ar ten leksika necenzūrinė? Aš nesuprantu, jie išpažįsta europietiškas vertybes, tai kur tada demokratija? – klausė dainininkas.

„Kas galėjo pagalvoti, kad mūsų kaimynai čia nesustos, ir absurdo teatrą prives iki visiško absurdo“, – skundėsi A.Pimanovas. Jis pridūrė, kad Lietuvos politikų paranoja dėl dainos jį, švelniai pasakius, stebina.

„Viso labo pora stulpelių, o mums jau kone karą paskelbė“, – sakė laidos vedėjas. Jis  nusistebėjo, kad triukšmą sukėlė O.Gazmanovo daina, kurią jis parašė prieš dešimt metų.

Pats O.Gazmanovas laidoje apsimetė nesuprantantis, kodėl daina papiktino lietuvius: „Ar ten leksika necenzūrinė? Aš nesuprantu, jie išpažįsta europietiškas vertybes, tai kur tada demokratija?“.

Laidoje teigiama, kad Lietuvos Užsienio reikalų ministerija ir Europos Sąjungos ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas su „Žmogus ir įstatymas“ rengėjais bendrauti atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius