-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 14

Sprendimas dėl pabėgėlių iš Šri Lankos gali užtrukti pusmetį

Lietuvos migracijos departamentas gali pusmetį svarstyti gruodį į šalį atsiųstų 14 Šri Lankos pabėgėlių likimą, sako departamento Prieglobsčio reikalų skyriaus vedėjos pavaduotojas Gintaras Valiulis.
Užsieniečių registravimo centras
Užsieniečių registravimo centras Pabradėje / VSAT nuotr.

Departamentui radus vertėjus, kurie padeda specialistams susišnekėti su pabėgėliais tamilų kalba, šiuo metu vyksta prieglobsčio procedūroms būtinos pabėgėlių apklausos.

Tačiau vertėjams esą sudėtinga derinti bendradarbiavimą su Migracijos departamentu ir tiesioginius savo darbus, todėl gali užtrukti apklausos ir atitinkamai gali būti pratęstas sprendimo, ar suteikti pabėgėliams prieglobstį, priėmimo terminas.

„Per 3 mėnesius turime priimti sprendimą, bet yra galimybė pratęsti dar 3 mėnesiams, kadangi šios bylos tokios problematiškos ir dėl vertėjų, tai gali būti, kad bus ir pratęstos. Vertėjams tai papildoma veikla, jie turi dar ir tiesiogines veiklas, tad su jais susitarti irgi problematiška, kad jie mums pagelbėtų“, – kalbėjo G.Valiulis.

Pernai spalį pabėgėliai buvo sulaikyti Belgijoje, kur nustatyta, kad jie, pateikę suklastotus dokumentus, Šengeno vizas gavo Lietuvos konsulate Indijoje.

Kaip yra sakiusi departamento Prieglobsčio reikalų skyriaus vedėja Lucija Voišnis, per apklausas turi būti išaiškintos visos priežastys, kodėl Lietuvoje prašomasi prieglobsčio.

Anot jos, kadangi Lietuva yra atsakinga už vizų išdavimą pabėgėliams, jai automatiškai tenka nagrinėti ir prieglobsčio suteikimą, kurio Šri Lankos gyventojai prašėsi Belgijoje.

Prieglobsčio procedūros trunka 3 mėnesius, prireikus jos gali būti pratęstos tokiam pačiam laikotarpiui. Jei prieglobstis nesuteikiamas, sprendžiama dėl asmenų išsiuntimo iš šalies.

Į Lietuvą pargabenti pabėgėliai gyvens Pabradėje, kol bus ištirtos visos įvykio aplinkybės. Tai Lietuvai kainuos iki 10 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius