Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 12 01

Startavo 15min Kalėdų projektas „Šiemet buvau geras“

Sekmadienį, gruodžio 1-ąją, prasideda 15min Kalėdų projektas „Šiemet buvau geras“. Tai jau antrus metus kuriamas projektas. Pernai dėmesys buvo atkreiptas į pavienius geradarius, šiemet projektu siekiama paviešinti, paskatinti ir pasidžiaugti Lietuvoje aktyviai veikiančių bendruomenių, fondų, asociacijų, nevyriausybinio sektoriaus organizacijų ir pilietinių, savanorystės iniciatyvų idėjomis, darbais ir rezultatais.
„Šiemet buvau geras“ pristatymas
„Šiemet buvau geras“ pristatymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dar spalio mėnesį 15min pakvietė Lietuvos žmones atkreipti dėmesį į geradarius, pastebėti jų darbus ir pasiūlyti projektui. Anketų sulaukta itin daug, iš skaitytojų pasiūlytų gerų darbų ir iniciatyvų bus atrinkti didžiausią pokytį kuriantys 24 projektai.

Pirmuosius penkiolika projektų atrinko 15min komanda balsuodami internete, dar devynias organizacijas projektui atrinks ir skelbs projekto išorinė komisija.

Visas organizacijas galima rasti projekto polapyje „Šiemet buvau geras“ – kasdien Advento kalendorius atvers naują organizaciją, jai bus kviečiama ir aukoti. Pirmoji organizacija, su kuria startuoja projektas – „Niekieno vaikai“. Jos savanoriai rūpinasi vienišais vaikais ligoninėje, kurie yra palikti be tėvų ar kitų teisėtų atstovų priežiūros. Per iniciatyvos įgyvendinimo laikotarpį, nuo 2018 m. birželio 1 dienos, jau 220 vaikų neliko vieniši.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius