Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 24

Startavo skiepų registracija gyventojams nuo 35 metų

Pirmadienio rytą Lietuvoje atverta registracija skiepams nuo koronaviruso gyventojams nuo 35 metų amžiaus. Registracija vakcinacijai vyksta internetu, nuoroda skelbiama tinklalapyje www.koronastop.lt. Gyventojai, kurie neturi galimybės registruotis internetu, tai gali padaryti telefonu, paskambinę Karštosios linijos numeriu 1808. Registruoti galima ne tik save, bet ir kitą asmenį.

„Padėkime vieni kitiems, savo artimiesiems, kaimynams“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė.

Registruodamiesi gyventojai gali rinktis tiek savivaldybę, kurioje nori skiepytis, tiek vakciną. Internetinė registracijos sistema parodo, kiek ir kokių laisvų vakcinų yra skirtinguose vakcinacijos centruose.

Registracijos sistema rodo tik tas vakcinas, kuriomis gyventojai yra kviečiami skiepytis pirmą kartą. Kita dalis turimų vakcinų yra rezervuota skiepijimui antrąja doze.

Antro skiepo datą ir laiką registracijos sistema nustato automatiškai, pagal rekomenduojamus intervalus. Skiepijant „Pfizer“ vakcina intervalas yra 21 diena, „Moderna“ – 28 dienos, „AstraZeneca“ – po 12 savaičių. „Janssen“ vakcina yra skiepijama vieną kartą, todėl antros dozės nereikia.

Pasak J.Grebenkovienės, pasikeitus planams toje pat platformoje galima pakeisti registracijos datą arba atšaukti registraciją ir registruotis iš naujo.

„Ruoškimės kelionėms, pramogoms ir saugiems susitikimams su tais, kurių taip pasiilgome“, – sakė kanclerė.

Bendra elektroninė registracijos sistema vakcinacijai nuo koronaviruso pradėjo veikti praėjusią savaitę. Iš pradžių buvo leista registruotis gyventojams nuo 45 metų.

Visi likę skiepus galės gauti nuo gegužės 31-osios.

Lietuvoje skiepijimas nuo koronaviruso prasidėjo gruodžio pabaigoje, pirmiausia buvo paskiepyti medikai. Vėliau Lietuvos gyventojai skiepyti pagal priklausymą prioritetinėms sritims, pagal amžiaus grupes.

J.Grebenkovienė teigia, kad liepos pradžioje bent viena vakcinos nuo koronaviruso doze turėtų būti paskiepyta iki 70 proc. populiacijos.

Statistikos departamento skelbiamais duomenimis, iki šiol bent viena skiepo doze paskiepyta 931 794 arba 33,34 proc. Lietuvos žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius