-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 23

Stovykla tarsi stebuklas: akliems ir silpnaregiams vaikams – savaitė pramogų pajūry

Jūra vos už kelių minučių, aplink miškas ir vaikų klegesys – jau pirmadienį daugiau kaip 60 aklų ir silpnaregių vaikų patirs pažinimo džiaugsmą jiems skirtoje stovykloje pajūryje. Devintą kartą tokią galimybę nemokamai praleisti savaitę Giruliuose kartu su rėmėjų ir bendraminčių pagalba vaikams dovanoja Klaipėdos senamiesčio „Rotary“ klubas. Lietuvos pajūriu mėgausis ir regėjimo negalią turintys vaikai iš kaimyninių šalių.
Stovyklos silpnaregiams ir akliems vaikams atidarymo akimirkos.
Stovykla silpnaregiams ir akliems vaikams bus rengiama jau devintą kartą. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Pirmadienio pavakarę Kukuliškių kaime, tarp Girulių ir Karklės, gamtos apsuptyje aidės dainos ir plojimai. Čia bus atidaryta stovykla „Pažinimo stebuklas“. Tai išskirtinė stovykla, kurios dalyviai – akli ir silpnai matantys vaikai. Kartu su lydinčiais asmenimis, kurie gelbsti vaikams, stovyklaus 88 žmonės. Giruliuose jie praleis visą savaitę, kuri bus kupina maudynių pajūryje, pilių statymų, išvykų ir gerų emocijų. Atidarymo viešnia šiemet taps ir atlikėja Monique, nusprendusi padovanoti vaikams pusvalandžio trukmės pasirodymą.

„Tikrai labai stengiamės, įvairi programa. Šiemet vaikai turės plaukimo treniruotę Klaipėdos baseine, kurią ves paralimpiečiai, Klaipėdos universiteto Botanikos sode dalyvaus edukaciniuose užsiėmimuose, vyks į artilerijos bateriją Kukuliškių kaime. Kadangi vaikai yra su regos negalia, jiems lytėjimas ir klausa turi įtakos pažįstant pasaulį. Į svečius atvyks Kauno zoologijos sodo atstovai, atsiveš roplius, vabzdžius pristatys į stovyklą. Atvyks gaisrinės, greitosios automobiliai, vaikams ves pirmosios pagalbos mokymus, supažindins su savo profesijomis“, – pasakojo klubo prezidentas Renatas Petkevičius, pasidžiaugdamas, jog šiemet itin išsiplėtė atvykstančių į stovyklą geografija. Regėjimo negalią turintys vaikai atvyksta iš Ukrainos, Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Lietuvos.

„Kadangi Lietuvos „Rotary“ apygarda yra užmezgusi ryšius ir pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis su kaimynių šalių „Rotary“ apygardomis, norime, kad ir šių šalių vaikai galėtų pabūti tokioje stovykloje. Tai ir mūsų pačių vaikams atneša naudą, galimybę pabendrauti su kitų šalių vaikais, pasikeisti vaikiška patirtimi, palavinti kalbą. Svečiai daro prisistatymus, koncertus, vaikų akiratis prasiplečia, vienas kitą papildo“, – įsitikinęs R.Petkevičius.

Atrinkti vaikus į stovyklą klubui padeda Klaipėdos Regos ugdymo centras, o šiame centre dirbantys pedagogai stovykloje savanoriauja. Į stovyklą mielai grįžta ir joje jau pabuvoję, tačiau prioritetas teikiamas vaikams, kurie dar nėra patyrę šio susibūrimo emocijų.

„Šiemet būtų buvę ir dar daugiau norinčiųjų, bet mus apriboja galimybės, kiek yra laisvų namukų, nes stovyklauja ir kiti vaikai. Esame įterpti į rėmus, o ir 88 dalyviai – nemažai“, – sakė klubo atstovas.

Stovykla neįgaliems vaikams nieko nekainuoja, o kitų šalių „Rotary“ klubai padengia atvykstančių mažųjų tautiečių kelionės išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius