Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 02 /17:29

STT vadovas: ministras Kęstutis Trečiokas buvo užėjęs pakalbėti apie korupcijos prevenciją

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Saulius Urbanavičius atsikerta į aplinkos ministro, buvusio specialiojo liudytojo Vijūnėlės byloje Kęstučio Trečioko laidomas užuominas apie konsultavimąsi su STT direktoriumi. S.Urbanavičius pripažįsta susitikęs su K.Trečioku, tačiau kategoriškai neigia su juo kalbėjęs apie kokius nors ikiteisminius tyrimus.
Saulius Urbanavičius
Saulius Urbanavičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

K.Trečiokas trečiadienį pareiškė, esą STT vadovas „buvo užėjęs porą kartų“ ir jį konsultavo dėl kalbėjimo. Būtent kalbėjimas dabar ir klampina K.Trečioką – tiksliau, į viešumą patekusios Vijūnėlės byloje STT darytų pokalbių įrašų išklotinės.

„Aš apie tokio tipo pokalbius konsultavausi su STT vadovu pačiu. Mes kaimynuose gyvenam, buvo užėjęs porą kartų, arbatą gėrėme ir kalbėjomės apie tokius dalykus. Man buvo aiškiai pasakyta, patarta, kad pokalbis yra pokalbis. Kalbėti – ministro darbas“, – sakė K.Trečiokas.

S.Urbanavičius atkerta niekada neviešėjęs nei aplinkos ministro namuose, nei jo kabinete. Pokalbio esą būta vieno – STT direktoriaus kabinete, pernai, gerokai prieš K.Trečiokui tampant specialiuoju liudytoju.

„Nežinau, kodėl jis sako, kad aš pas jį buvau. Taip, jis buvo atėjęs, bet mes apie konkrečias bylas ir, be abejo, apie šitą situaciją [Vijūnėlės bylą] nekalbėjome. (...) Aš pas jį nebuvau. Jisai pas mane buvo užėjęs vieną kartą. Gal ir arbatą gėrėm“, – 15min teigė S.Urbanavičius.

STT vadovas taip pat užtikrino neviešėjęs nei aplinkos ministro, nei jo pavaldinių kabinetuose.Prisimindamas pokalbį su K.Trečioku, STT vadovas glaustai nupasakojo ir jo esmę. „Buvo abstraktus pokalbis apie tam tikras korupcijos prevencijos priemones“, – sakė S.Urbanavičius.

Pasak jo, ministras netiksliai išsireiškė apie „gyvenimą kaimynuose“. STT vadovas patikino, jog ministras veikiausiai turėjo omenyje tai, kad Aplinkos ministerija ir STT yra toje pačioje gatvėje, labai arti viena kitos.

Komentuodamas K.Trečioko pasisakymus apie menamą konsultaciją kalbėjimo tema, STT vadovas teigė, jog galbūt ministras prašė tam tikrų patarimų. „Gal ir buvo klausimas, kaip elgtis“, – svarstė S.Urbanavičius.Pasak jo, jei kokių patarimų ministrui ir buvo – tai niekaip nesusijusių nei su Vijūnėlės istorija, nei su kitomis STT bylomis.

Aplinkos ministerija: susitikimas vyko prieš tyrimo pradžią

Netrukus po S.Urbanavičiaus pozicijos paskelbimo, į 15min kreipėsi aplinkos ministro atstovai. Anot jų, ministras kaip tik ir norėjo pasakyti, kad tai jis ėjo pas S.Urbanavičių, o ne atvirkščiai.

Ministerija 15min pateikė ir papildomos informacijos apie K.Trečioko susitikimą su S.Urbanavičiumi. Esą jis vyko prieš Vyriausybės nutarimo dėl kurortinių zonių priėmimą, kai STT tyrimas Vijūnėlės istorijoje pradėtas dar nebuvo.

„Su STT vadovu ministras ir kancleris susitiko iki Vyriausybės nutarimo priėmimo ir ikiteisminio tyrimo pradžios“,- informuoja Aplinkos ministerija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius