Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 29

„Stumbro“ muziejuje – nuo istorinių eksponatų iki svaiginančios degustacijos (nuotraukos)

Alkoholio gamybos aparatai, buteliai, etiketės, Smetonos laikų gamyklos vadovo M.Velykio darbo kabineto baldai – šiuos ir kitus unikalius eksponatus galima išvysti šią savaitę bendrovės „Stumbras“ atidarytame muziejuje.
Daugiau kaip šimtą veiklos metų skaičiuojanti AB „Stumbras“ gamyklos teritorijoje Kaune, K. Būgos g. 7, atidarė muziejų, kuriame apžvelgiama Lietuvos vartojimo kultūros raida nuo XIX a. iki šių dienų
Daugiau kaip šimtą veiklos metų skaičiuojanti AB „Stumbras“ gamyklos teritorijoje Kaune, K. Būgos g. 7, atidarė muziejų, kuriame apžvelgiama Lietuvos vartojimo kultūros raida nuo XIX a. iki šių dienų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įmonės patalpose, K.Būgos gatvėje 7, pradėjusiame veikti muziejuje apžvelgiama Lietuvos alkoholio vartojimo kultūros raida nuo XIX a. iki šių dienų. Taip pat nušviečiama daugiau kaip 100 metų gyvuojančios „Stumbro“ gamyklos istorija.

„Ekskursijose žmonės galės ne tik apžiūrėti retus eksponatus, sudalyvauti degustacijoje, bet ir pamatyti, kokia produkcija „Stumbre“ gaminama dabar. Norime ne tik pristatyti alkoholio vartojimo kultūrą Lietuvoje, bet ir pakelti jos lygį. Kad žmonės žinotų, kur ir kaip saikingai vartoti stipriuosius gėrimus“, – sakė „Stumbras“ rinkodaros vadovas Algirdas Čiburys.

Pasak įmonės generalinio direktoriaus Česlovo Matulevičiaus, mintis įkurti muziejų kilo renkant medžiagą įmonės istorijos knygai. Vėliau eksponatų buvo ieškoma kartu su specialistais – istorikais, antikvarais, dizaineriais.

Konkurso būdu atrinkti gidai ekskursijas, kurių pirmosios vyks jau gruodį, gali vesti lietuvių, anglų ir rusų kalbomis, netolimoje ateityje numatytos ir ekskursijos lenkų bei ispanų kalbomis.

„Tikimės sulaukti įvairių lankytojų. Susidomėjimas jau dabar didžiulis: kontaktus mezga ne tik organizacijų ir įmonių kolektyvai, bet ir muziejininkai, su kuriais galbūt ateityje keisimės eksponatais, informacija“, – pastebėjo A.Čiburys.

Kadangi viena iš ekskursijos dalių vyks įmonės gamybinėse patalpose, ekskursijos kol kas organizuojamos tik darbo dienomis ir darbo valandomis. Susidomėjusieji prašomi iš anksto užsiregistruoti telefonu 8686 94388.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius