Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Su savimi sandorius sudarinėjęs Mažeikių ligoninės direktorius neteko pareigų

Mažeikių rajono savivaldybė pranešė, kad iš pareigų atšaukiamas Regioninės Mažeikių ligoninės direktorius Sigitas Kaktys.
Mažeikių ligoninė ir Sigitas Kaktys
Mažeikių ligoninė ir Sigitas Kaktys / Mažeikių r. savivaldybės nuotr.

Kaip skelbia Mažeikių rajono savivaldybė, balandžio 29 d., pirmadienį, vyko visuotinis VšĮ Regioninės Mažeikių ligoninės dalininkų – Sveikatos apsaugos ministerijos ir savivaldybės – susirinkimas, kuriame buvo svarstomas minėtos gydymo įstaigos vadovo galimo atšaukimo klausimas.

„Vienbalsiai nuspręsta nuo šių metų gegužės 9 d. atšaukti VšĮ Regioninės Mažeikių ligoninės direktorių Sigitą Kaktį iš VšĮ Regioninės Mažeikių ligoninės direktoriaus pareigų.

Tokį sprendimą priėmė šios gydymo įstaigos dalininkai pagal VšĮ Regioninės Mažeikių ligoninės įstatų 55.8 papunktyje nurodytą pagrindą, kai asmuo yra pripažintas šiurkščiai pažeidęs Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus ir nuo pažeidimo padarymo nepraėjo 3 metai“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Mažeikių r. savivaldybės nuotr./Sigitas Kaktys
Mažeikių r. savivaldybės nuotr./Sigitas Kaktys

Mažeikių rajono savivaldybės merė Rūta Matulaitienė antradienį, balandžio 30 d., pasirašė potvarkį dėl darbo sutarties nutraukimo ir raštu informavo S.Kaktį apie atšaukimą.

Kaip 15min rašė praėjusią savaitę, Mažeikių savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba šio miesto ligoninėje atliko tyrimą, ar per 2022 sausio 1 d. – 2023 m. rugpjūčio 1 d. laikotarpį šioje įstaigoje nebuvo fiktyvaus darbuotojų įdarbinimo, ar buvo tinkamai skaičiuojami atlyginimai, skiriami ar naikinami priedai, tinkamai vykdomi viešieji pirkimai.

Šis tyrimas atskleidė daug pažeidimų. Tuo metu jau viešai paskelbtoje ataskaitoje galima rasti duomenis ir apie tai, kaip ligoninei vadovaujantis Sigitas Kaktys pats sau skyrė priemokas, kurių bendra suma – tūkstančiai eurų.

Plačiau skaitykite čia – Mažeikių ligoninėje atlikto tyrimo išvados: direktorius sudarinėjo sandorius su savimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius