Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 06

Klaipėdoje vaikus užpuolė virusai: ligoninės priėmimo skyriuje gali tekti laukti ne vieną valandą

„Jei vyksite į Priėmimo skyrių, pasiimkite maisto dėžutę. Mes jau laukiame penkias valandas“, – patarimu dalijosi mažųjų klaipėdiečių mamos. Išaugusį sergamumą gripu, kurio simptomus šiemet papildęs ir vėmimas, jau kurį laiką stebi ir šeimos gydytojai, Sveikatos biuro specialistai.
Karščiuojantis vaikas
Karščiuojantis vaikas / 123RF.com nuotr.

„Šiandien mano dukters klasėje per pamokas vienas po kito sunegalavo penki bendramoksliai, mokytoja išleido juos namo. Visi sukarščiavo“, – 15min pasakojo klaipėdietė Asta.

Kita klaipėdietė, penkiamečio darželinuko mama, žurnalistams pasakojo į darželį po ligos nuvestą vaiką ir vėl pasiėmė. „Nuėjome ir pamatėme, kad grupė tuščia. Apsisukome ir grįžau toliau dirbti iš namų su vaiku“, – ironizavo pašnekovė.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos Vaikų ligoninė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos Vaikų ligoninė

Klaipėdos vaikų ligoninės Priėmimo skyriaus vedėja Evelina Ilma Bielskienė teigė, kad jau kurį laiką sergamumas išaugęs. „Serga ir darželinukai, ir gimnazistai. Visi – nuo kūdikių iki vyresnių paauglių. Tai viršutinių kvėpavimo takų ligos, daugėja gripo atvejų. Šiemet fiksuojamas A tipo gripas. Taip pat sergama noro, roto, edeno virusų sukeltais negalavimais“, – teigė medikė.

Tokį išaugusį vaikų ir paauglių sergamumą specialistė vadina normaliu reiškiniu. „Normalu. Juk dvejus metus sėdėjome izoliacijoje, kontaktų buvo sumažinta iki minimumų. Dabar sugrįžome į realų gyvenimą ir suaktyvėjo sergamumas“, – komentavo Priėmimo skyriaus vadovė.
Savaitgalį buvo daugiau atvežtų vaikų, patyrusių traumas. Beveik 95 proc. jų teigė susižeidę paslydę.

Žurnalistės paklausta, kiek tenka laukti tėvams su negaluojančiais vaikais, valandą, dvi ar keturias, medikė atsakė: „Gali tekti tiek, kiek išvardijote. Darbas vyksta taip, kaip vyksta. Jei vienu metu atvyks penki pacientai, gali tekti palaukti ilgiau. Vienu metu visų neapžiūrėsi.“

E.I.Bielskienės teigimu, ligoninėje vietos dar yra. Ir tie, kuriems tikrai reikia, bus paguldyti. „Stengiamės. Tiems, kam tikrai reikia, vietos atsiras. Gal ne visada komfortiška, bet atsiras“, – kalbėjo uostamiesčio vaikų ligoninės specialistė.

Vida Press nuotr./Serganti mergaitė
Vida Press nuotr./Serganti mergaitė

Klaipėdos visuomenės Sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos stiprinimo skyriaus vedėja Rasa Baliutavičiūtė teigė, kad jei dar praėjusią savaitę situacija mokyklose ir darželiuose buvo stabili, dabar fiksuojamas didesnis susirgimas.

Ypač išaugęs mokinių sergamumas Saulėtekio progimnazijoje, H.Zudermanno ir Varpo gimnazijose.

Pavieniuose darželiuose taip pat fiksuojamas didesnis sergamumas. „Matome, kad vaikų klasėse mažėja. Daugiausiai juos kamuoja viršutinių kvėpavimo takų infekcijos ir gripas“, – vardijo R.Baliutavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius