Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 29 /12:22

Sukritikavęs LVŽS, K.Mažeika jungiasi prie S.Skvernelio: „Slogu stebėti tai, kas vyksta su partija“

„Sunku ir slogu stebėti tai, kas vyksta su partija – tariama vertybinė politika su dvigubu dugnu, arba skirtingi standartai partijos nariams“, – taip apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą feisbuke atsiliepė Seimo narys, buvęs aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, sustabdęs narystę partijoje ir nusprendęs jungtis prie S.Skvernelio Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“.
Kęstutis Mažeika
Kęstutis Mažeika / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tokį pat sprendimą priėmė dalis Kalvarijos skyriaus narių

K.Mažeika šeštadienį Palangoje vykstančiame Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamajame suvažiavime teigė, kad sprendimą priėmė ir dalis Kalvarijos skyriaus narių.

„Vakar buvo skyriaus susirinkimas ir priėmiau tiek aš, tiek dalis skyriaus narių sprendimą trauktis ir tęsti veiklą – tą, ką pradėjome kartu dar Vyriausybėje, ir su komanda, kuri šiandien dienai, matome, yra patikima“, – žurnalistams sakė Seimo narys.

Jo teigimu, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS) trūksta lyderystės.

„Šiek tiek tos lyderystės trūksta. Galbūt pirmininko vizitas ir tam tikrų atsakymų suteikimas kolegoms bei man pačiam būtų gal daug ką padarę“, – svarstė buvęs aplinkos ministras.

Jis taip pat sakė, kad jungiasi prie S.Skvernelio ir dėl „vietinių konfliktų“ R.Karbauskio partijoje.

„Tie vietiniai konfliktai turbūt išaugo iki tokio lygio, kad reikia pasirinkti – ar tęsti darbus kažkur kitur, ar iš viso pasitraukti“, – kalbėjo K.Mažeika.

„Sunku ir slogu stebėti tai, kas vyksta su partija – tariama vertybinė politika su dvigubu dugnu, arba skirtingi standartai partijos nariams. Absurdas, kai šalinami ilgamečiai partijos nariai už nepaklusnumą ir savo nuomonės turėjimą“, – feisbuke apie priimtą sprendimą rašė jis ir tęsė toliau:

„Kai pašalinamas daugiausia balsų gavęs Savivaldybės tarybos narys, už 12 € partijai nesumokėtą nario mokestį, nepaisant to, kad per paskutinius dvejus rinkimus partiją parėmė daugiau nei tūkstantį kartų didesne suma.

Kai skyriaus pirmininkas, gavęs nepalankų partijos etikos komisijos sprendimą, daro poveikį šiai komisijai, kad pakeistų sprendimą ir išplautų savo mundurą, o vadovybė tai toleruoja ir rodo, kaip puikų pavyzdį ir tariamą išsigryninimą, bei politinę drausmę...

Labai liūdna, bet panašu, kad Valstiečiai išsigrynina nuo Valstiečių“, – rašo K.Mažeika. Jis penktadienį paskelbė pasirinkęs dirbti su komanda, su kuria pasiekė didžiausią pokytį Lietuvos politikoje. Kiek vėliau BNS politikas patvirtino, kad jo minėta komanda – S.Skvernelio steigiama partija.

A.Veryga sako, kad skyrius „nepasiduos vilionėms“

Bendražygio pasitraukimą socialiniame tinkle aptarė buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga:

„Šiandien turėjom tikrai puikų susitikimą ir pabendravimą su Kalvarijos skyriumi. Ačiū už gerą nuotaiką ir stiprybę, kurios kas kartą pasisemiu iš skyrių žmonių.

Gaila, kad liberalai bando destabilizuoti savivaldybės darbą. Todėl linkiu stiprybės ir sėkmės mero komandai.

Gaila, kad kolega Kęstutis galvoja pasukti kitais politiniais keliais. Jų neįvardino, tačiau susistabdė narystę skyriuje. Politiniai vyliotiniai tęsiasi. Tačiau neabejoju, kad skyrius nesiblaškys ir nepasiduos vilionėms“, – rašė jis ir dar kartą pabrėžė, kad pats palikti LVŽS neketina.

Daugiau šia tema skaitykite: S.Skvernelio kariaunoje – įvairių politinių spalvų žmonės: kiek sėkminga bus tokia sąjunga?

K.Mažeikos sprendimas jungtis prie kuriamos partijos pradžiugino S.Skvernelį

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimas

„Man džiugu pirmiausia tai, kad tai yra mano ministras, buvęs Vyriausybėje, jis kartu dirbo ir tikrai tai pradžiugino“, – šeštadienį žurnalistams Palangoje teigė buvęs premjeras.

Jis taip pat pridūrė būsiantis laimingas, jeigu prie jo buriamos partijos prisijungs ir daugiau ministrų, dirbusių jo Ministrų kabinete.

„Aš tikrai būčiau labai laimingas, jeigu tie žmonės, su kuriais dirbome, ypač pirmame etape, kai Vyriausybė buvo iki performavimo, jeigu jie ateitų, nes kuo toliau, tas laikas eina – jau praėjo pusantrų metų, aš tikrai galiu pasakyti, kad buvo stipri, profesionali ir kompetentinga Vyriausybė“, – sakė S.Skvernelis.

R.Karbauskio neinformavo

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis BNS teigė, kad K.Mažeika neinformavo apie tai, jog palieka partiją ir jos frakciją Seime.

„Ne, neinformavo, aš tik skaičiau šiandien kažkokį jo postą (įrašą – BNS) feisbuke, bet ten tikriausiai mintis apie tai yra, kad pas juos buvo konfliktas tarp skyrių, tarp Seimo narių“, – sakė R. Karbauskis.

„Nežinau, gal tai turima omeny, bet man nieko jis nesakė“, – pridūrė jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

„Valstiečių“ lyderis taip pat teigė nesupratęs ir nežinantis iš įrašo feisbuke, ar K.Mažeika palieka partiją.

„Nežinau, negaliu pasakyt, nesupratau. Iš tikrųjų nesupratau. Žinau, kad konfliktas yra, nes tarp Dainiaus Gaižausko ir K.Mažeikos yra konfliktas, bet aš nežinau, ar jis nusprendė palikti partiją“, – kalbėjo LVŽS pirmininkas.

Jis, be kita ko, sakė, kad K.Mažeikos sprendimas prisijungti prie S.Skvernelio buriamos partijos nustebintų.

„Jis labai gerai žino tokį dalyką, kas ten per partija kuriasi, žino, kas yra Saulius, kokie žmonės ten vienijasi, tai mane labai stebintų, kad jis prie jų jungtųsi, nes ten apie vertybes nėra kalbos. Bet čia jau jo reikalas. Jeigu tas konfliktas tarp kolegų Seimo narių tiek didelis, kad reikia palikti LVŽS ir eiti į partiją, kurią vienija tikslas – valdžia, ir ten bet kas tinka, kas iš kur nors perbėga, tai tokiu atveju jis išeis. Aš negaliu pasakyti, gerbiu abudu – ir Gaižauską, ir Mažeiką“, – svarstė R.Karbauskis.

K.Mažeika dirbo aplinkos ministru S.Skvernelio vadovaujamoje Vyriausybėje. Jis „valstiečiams“ priklausė nuo 2008 metų ir vadovavo Marijampolės skyriui, pastaruoju metu – Kalvarijos skyriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius