Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 11 12

Sukurta pirmoji imigrantų integracijai skirta interneto svetainė farsi ir arabų kalbomis

Bendrystės ir socialinių inovacijų centras baigė Vokietijos Ambasados Federalinio užsienio fondo dalinai remtą projektą „Tautų kiemo platforma“. Projekto metu buvo sukurta interneto svetainė Lietuvoje gyvenantiems imigrantams, kuri be lietuvių, anglų ir rusų kalbų turi nuolat atnaujinamą turinį farsi ir arabų kalbomis, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Imigrantų integracijai skirta interneto svetainė farsi ir arabų kalbomis
Imigrantų integracijai skirta interneto svetainė farsi ir arabų kalbomis / VRM vizualas

Projekto metu sukurtą interneto sveitainę galite rasti – čia.

„Užsieniečių, gyvenančių Lietuvoje, integracijai gerinti skirtoje svetainėje kas savaitę pristatomos naujos sėkmingos įtraukties istorijos. Jų pagalba siekiame parodyti imigrantų sociokultūrinės integracijos galimybes, bei skatinti dialogą tolerantiškesnės visuomenės link.

Mūsų tikslas – kad svetainė būtų naudinga į Lietuvą iš įvairių šalių atvykstantiems žmonėms, norintiems įsitvirtinti socialinėje aplinkoje, studijuoti, siekiantiems karjeros galimybių. Taip pat norime, kad ji taptų įvairiapusiškesnių žinių apie atvykstančius, šaltiniu lietuviams“, – teigia Lina Blažytė, Bendrystės ir socialinių inovacijų centro direktorė.

Svetainės kūrėjai taip pat parengė informacinius žingsnis-po-žingsnio paruoštukus, kurie padės skirtingai kalbantiems imigrantams savarankiškai pildyti įvairaus tipo dokumentus ieškant darbo, būsto, užsiregistruoti norint gauti socialines paslaugas ir pan.

Įgyvendinant projektą pavyko įtraukti įvairių tautybių savanorių, kurie prisidėjo prie svetainės turinio vertimo į užsienio kalbas.

Projekto koordinatorė Luka Marcinkutė pasakoja, jog projekto gyvybingumui užtikrinti nuolat ieškomi žmonės savanoriškais pagrindais, galintys versti kuriamą svetainės turinį į anglų, rusų, farsi bei arabų kalbas ir taip prisidėti prie šios iniciatyvos tęstinumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius