Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 17

Sukurtas planas Žemės ūkio ministeriją Kaune išlaikyti darbuotojų sąskaita

2021–2022 metais Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) patalpas Kaune ketina išlaikyti lėšomis iš keturių saujų. Viena iš jų – ir didžiausioji – darbo užmokesčio fondas bei socialinio draudimo įmokos. Klausimo, kaip tai paveiks ŽŪM darbuotojus, ministras Giedrius Surplys nekomentuoja pažymėdamas, kad galutinis sprendimas dar nepriimtas.
Žemės ūkio ministerija
Žemės ūkio ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečiadienį į pasitarimą rinksis ŽŪM Strateginio planavimo komitetas ir spręs, kaip paskirstyti lėšas ministerijos į Kauną perkėlimui bei patalpų nuomai. Atsižvelgiant į vykdomą administracinių patalpų pirkimą ir patalpų nuomos rinkos kainų vertinimą, tam numatyta skirti 0,739 mln. eurų.

Finansavimo šaltiniai: turimos lėšos nuomai; kitos lėšos, skirtos patalpų išlaikymui, sutaupymai perkėlus ministeriją į naujas patalpas; KPP ir ŽVP lėšos; papildomi asignavimai.

Anot ŽŪM, 2021 ir 2022 metais metinis nuomos lėšų poreikis sudarys 0,946 mln. eurų, o papildomų asignavimų skirta nebus, tad patalpas Kaune siūloma išlaikyti iš: turimų lėšų nuomai (33,4 tūkst. eurų); lėšų, skirtų patalpų išlaikymui, sutaupymo (11,6 tūkst. eurų); kitų finansavimo šaltinių (35,6 tūkst. eurų); darbo užmokesčio fondo (853 tūkst. eurų) ir socialinio draudimo įmokų (12,4 tūkst. eurų).

Sprendimas darbo užmokesčio fondo lėšas skirti ministerijos patalpų nuomai Kaune paveiktų ŽŪM darbuotojus – tikėtina, kad mažėtų jų darbo užmokestis, atsirastų mokėjimo vėlavimų, dalis darbuotojų galimai liktų be darbo.

Žemės ūkio ministras G.Surplys kol kas nekomentavo galimų pokyčių ir 15min turimos informacijos. Ministras spėjo, kad ją suteikė ŽŪM darbuotojai.

„Sprendimas nėra priimtas. Kad kažkas iš mūsų gerųjų darbuotojų nutekino jums informaciją, aš tikrai nekomentuosiu šitos informacijos. Aš ją galėsiu pakomentuoti tada, kada bus priimtas sprendimas“, – sakė jis ir pridūrė, kad darbuotojų elgesys neetiškas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Giedrius Surplys
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Giedrius Surplys

„Net sprendimo nėra. Jei darbuotojai mano, kad tokiais būdais elgiasi korektiškai, aš taip nemanau“, – teigė G.Surplys.

ŽŪM į Kauną ketinama perkelti iki 2020 metų kovo 31 dienos. Kol kas neaišku, kur tiksliai ji veiks – patalpas siūlosi nuomoti „Vičiūnų“ įmonė, SBA grupės įmonė „Urban Inventors“ bei Suomijos kapitalo nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „YIT Lietuva“.

ŽŪM anksčiau skelbė, kad perkėlus jos būstinę iš Vilniaus į Kauną per metus pavyks sutaupyti apie 0,2 mln. eurų.

Šiuo metu Kaune veikia „veidrodinė“ ministerija. Anksčiau skelbta, kad joje dirba 28 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius