-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 11 20 /17:08

Surinkti parašai Jurgitos Petrauskienės interpeliacijai, pasirašė ir Naglis Puteikis

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija surinko parašus, kurių reikia pradėti apkaltą švietimo ir mokslo ministrei Jurgitai Petrauskienei. Partijos lyderis Gabrielius Landsbergis 15min teigė, kad dokumentą pasirašė ir „valstiečių“ frakcijoje dirbantis parlamentaras Naglis Puteikis.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė 15min teigė, kad interpeliacijos tekstą pasirašė 41 parlamentaras.

Interpeliacijai pateikti reikia 29 parašų.

R.Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė, kad interpeliaciją, be konservatorių, pasirašė pora Mišrios Seimo narių grupės atstovų, Liberalų sąjūdžio, socialdemokratų parlamentarai.

„Dabar turime registruoti dokumentą, vėliau ministrė turės ateiti į tribūną, atsakyti į klausimus, ir vyks balsavimas, ar Seimo narius tenkina jos atsakymai, ar ne“, – teigė ji.

Parlamentarė vylėsi, kad balsuojant interpeliaciją palaikys ir kai kurie „valstiečiai“, nes tarp jų jau kuris laikas jaučiamas nepasitenkinimas švietimo ir mokslo ministre.

Gavęs interpeliaciją Vyriausybės narys privalo ne vėliau kaip per dvi savaites pateikti atsakymus, tuomet juos svarsto Seimas.

Po svarstymo balsuojama, ar pritarti ministro atsakymams. Tuo atveju, jei siūloma nepritarti ir ministrui reiškiamas nepasitikėjimas, tokiam sprendimui priimti reikia ne mažiau kaip 71 Seimo nario balso.

Anot BNS, į Lietuvą antradienį iš komandiruotės Briuselyje grįžęs ministras pirmininkas Saulius Skvernelis žurnalistams interpeliacijos J.Petrauskienei nekomentavo.

Ministrė tiki reformomis

Švietimo ir mokslo ministrė J.Petrauskienė žada atsakyti į opozicijos interpeliacijoje keliamus klausimus, tačiau sako tikinti jos ir Vyriausybės inicijuotomis švietimo reformomis.

„Aš pati asmeniškai tikiu vykdomomis švietimo reformomis ir darbais ir kartu su Vyriausybe, dauguma Seimo narių dedame visas pastangas, kad jie vyktų ir seniai laukti kokybiniai pokyčiai prasidėtų visose švietimo grandyse“, – raštu pateiktame atsakyme antradienį BNS sakė J.Petrauskienė.

Ji teigia dar negavusi interpeliacijos teksto, tačiau tvirtina, kad reformuojant ir optimizuojant švietimo sistemą visada būna nepasitenkinimo.

„Kai susipažinsiu, tuomet ir vertinsiu. Yra interpeliacijos procedūros, atsakymus į klausimus pateiksiu, kaip reikalauja teisės aktai“, – sako ministrė.

Pas konservatorius tiesiog neatvyko

Apie interpeliaciją ministrei konservatoriai prakalbo po to, kai praėjusią savaitę J.Petrauskienė nepasirodė TS-LKD frakcijos posėdyje, kur turėjo atsakyti į opozicinių konservatorių klausimus.

Švietimo ir mokslo ministerija tuomet paaiškino, kad ministrė į šį susitikimą neva atvykti net neplanavo.

Ministrei J.Petrauskienei pastaruoju metu tenka tvarkytis su mokyklų streikais, kilusiais dėl etatinio mokytojų darbo apmokėjimo sutrikimų.

Streiką organizuojančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) bei Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, prie šešių protestuoti pirmadienį pradėjusių ugdymo įstaigų antradienį prisidės dar šešios mokyklos.

Taip pat Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vis dar nėra pateikusi savo išaiškinimo dėl ministrės sutuoktinio Evaldo Petrausko įmonės laimimų pirkimų ministerijai pavaldžiose įstaigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius