Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 24

Sustreikavo „Vičiūnų grupės“ vadovo Šarūno Matijošaičio sveikata – kreipėsi į medikus

Pastaruoju metu ne vieno skandalo sūkuryje atsidūrusiam Kauno mero Visvaldo Matijošaičio sūnui, „Vieningo Kauno“ bei Kauno miesto savivaldybės tarybos nariui, verslininkui Šarūnui Matijošaičiui sustreikavo sveikata.
Šarūnas Matijošaitis
Šarūnas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šį faktą 15min patvirtino V.Matijošaičio patarėjas Tomas Jarusevičius.

„Tik patį faktą galiu patvirtinti – šios savaitės pradžioje buvo kreiptasi į medikus“, – teigė T.Jarusevičius.

Apie tai, kokios rimtos yra sveikatos problemos, nekomentuoja nė vienas Š.Matijošaičio kolega „Vieningame Kaune“.

Pastaruoju metu „Vičiūnų grupei“ vadovaujantį Kauno mero sūnų persekiojo skandalų lavina.

Jam teko aiškintis ne tik dėl to, kodėl bendrovė nepasitraukia iš agresorės Rusijos rinkos (teigė, kad sunku prognozuoti, kada galutinai įvyks pardavimo sandoris). Į viešumą iškilo ir už žemesnę nei rinkos kainą įsigytų 2,5 mln. eurų vertės žemės sklypų patraukliose Kauno vietose skandalas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) duomenimis, su Š.Matijošaičiu susiję asmenys 2017–2022 metais įsigijo 37 žemės sklypus, į kuriuos prieš tai buvo atkurta nuosavybės teisė.

24 iš tų sklypų buvo įsigyti iš asmenų, kuriems atstovavo su Š.Matijošaičiu darbo santykiais susijęs žmogus. Be to, didžioji dalis sklypų įgyti 2019–2020 metais. Š.Matijošaitis būtent nuo 2019 metų yra Kauno miesto tarybos narys.

„Archas“ ir „Vičiūnų grupė“ nuotr./Šarūnas Matijošaitis
„Archas“ ir „Vičiūnų grupė“ nuotr./Šarūnas Matijošaitis

Iki tol susilaikęs nuo komentarų ir atsitvėręs tylos siena „Vičiūnai Group“ vadovas bei Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Š.Matijošaitis pernai gruodį pagaliau pakomentavo sklypų Kaune įsigijimo skandalą. Paviešintą informaciją jis pavadino gandais.

„Nekilnojamąjį turtą (NT) perku savo uždirbtais pinigais, į nekilnojamąjį turtą investuoju pastoviai ir jau gana seniai Kaune ir visoje Lietuvoje.

Visą NT įsigyju asmeniškai pats su žmona. Neturiu ko slėpti ir niekada nebandžiau to daryti – viskas matoma registruose, viešai prieinama kiekvienam. Taigi ir mano turimi sklypai – kiekvienas be išimties –įsigyti teisėtai“, – pabrėžė Š.Matijošaitis.

Negana to, nesibaigia skandalinga istorija ir dėl V.Matijošaičiui priklausančio Kačiūniškės dvaro.

Kultūros paveldo departamentas (KPD) kreipėsi į teismą, siekdamas 34 tūkst. eurų žalos, kuri padaryta rekonstruojant šį dvarą, atlyginimo.

Atsakovai šioje byloje – V.Matijošaitis, bendrovė „Kauno saulėtekis“, kuriai vadovauja Š.Matijošaitis, bei „Kauno saulėtekio“ statybos vadovu dirbęs Andrius Š. Šis asmuo prižiūrėjo darbus ir Kauno mero dvare.

Prašoma iš atsakovų valstybės naudai priteisti nekilnojamosioms kultūros vertybėms padarytą žalą dėl sunaikintų dvaro teritorijoje buvusių kultūros vertybių – svirno ir tvarto.

Kalbėdamas apie šią situaciją, Š.Matijošaitis teigė: „Taip pat aš, kaip „Kauno Saulėtekis“ generalinis direktorius, galiu patvirtinti, kad įmonės lėšomis darbai nebuvo vykdomi Kačiūniškės dvare, visi darbai buvo atliekami privačiomis lėšomis.“

Š.Matijošaitis sieks dar vienos kadencijos Kauno miesto taryboje – jis įrašytas visuomeninio komiteto „Vieningas Kaunas“ kandidatų sąraše. Rinkimai vyks kovo 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius