Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 01 07 /18:55

Sutrikusi portalo e.sveikata veikla – atstatyta

Ketvirtadienio pavakarę pastebėta, kad sutriko portalo e.sveikata veikla. Sutrikimai ilgai netruko. Registrų centro (RC) atstovo Mindaugo Samkaus teigimu, portalo veikla buvo sutrikusi dėl serverių perkrovimo, tačiau sutrikimai jau pašalinti.
Medicina
Medicina / 123RF.com nuotr.

Trečiadienio pavakarę 15min skaitytojai pastebėjo, kad nebeveikia e.sveikatos portalas, nepavyksta prisijungti, dingsta duomenys.

„Stebimas ESPBI IS sutrikimas. Sutrikimus stengiamasi pašalinti kaip įmanoma greičiau. Atsiprašome už laikinus nepatogumus“, – tokia informacija buvo rodoma atsidarius tinklalapį. Ketvirtadienio vakarą sistema vėl pradėjo veikti.

Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus 15min paaiškino, kad elektroninės sveikatos sistema buvo trumpam sutrikusi dėl serverių perkrovimo. Jis patikino, kad sistema jau veikia, o vis dar negalintys prie jos prisijungti vartotojai tą padaryti galėtų jau netrukus.

„Greičiausiai preliminariais vertinimais tai buvo duomenų bazės sutrikimai, tačiau jie buvo trumpalaikiai ir jau pašalinti“ , – kalbėjo RC atstovas.

Pernai liepą sostinėje pasirodęs lietus užtvindė Registrų centro serverinę. Dėl to maždaug savaitę buvo sutrikusi e.sveikatos veikla, elektroninių receptų išrašymas.

M.Samkus tikina, kad šios problemos jau išspręstos.

„Šiuo metu jau įsigyta įranga, kuri užtikrintų operatyvesnį veiklos sistemų atstatymą, nei jis buvo praeitą vasarą po įvykusio incidento. Lygiagrečiai ruošiamės keltis į Studentų gatvę, kur ruošiamos patalpos pagrindiniam duomenų centrui įrengti. Šiemet tai – vienas svarbiausių numatomų darbų“, – kalbėjo Registrų centro atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius