Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 10

Sveikatingumo mankštos Vilniuje pradeda sezoną (nuotraukos)

Nemokamos sveikatingumo mankštos keturis rytus ir vakarus trijose Vilniaus vietose. Tokia programa laukia Tai Či gerbėjų ar norinčių išbandyti šią iš Kinijos atkeliavusią mankštą. Mankštos antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį rytais nuo pusės septynių vyks prie Baltojo tilto ir skvere prie Santuokų rūmų, vakarais – 18.30 Vingio parke prie estrados.
Mankštos akimirka
Mankštos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pristatydamas naują sveikatingumo mankštos sezoną nepaprastasis ir įgaliotasis Kinijos Liaudies Respublikos ambasadorius Lietuvoje Mingtao Tong sakė, kad išbandžius šią mankštą bus lengviau perprasti ir kinų kultūrą, o Tai Či mankštos suburti vilniečiai galėtų tapti puikiu bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Kinijos pavyzdžiu.

Jau šešerius metus pagal šią sistemą besimankštinanti vilnietė Janina apie Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimą per daug negalvoja. Jai kur kas svarbiau, kad Tai Či pagerino jos sveikatą ir savijautą: „Turėjau kojos traumą, šlubčiojau po raumens plyšimo, o dabar nejaučiu nieko. Visi sąnariai išsijudino, išsitiesino nugara, raumenys sustiprėjo, eisena pasikeitė – tapo lengvesnė. Ir visai nesunku tuos pratimus atlikti“.

Moterys teigia iš pradžių lankiusi visus vykusius užsiėmimus, vėliau pratimus darydavo ir savarankiškai. „Judesys pasidarė būtinas gyvenimo būdui. Atsikėlus norisi judėti taip pat, kaip išgerti vandens, papusryčiauti ar dantis išsivalyti. Niekada negalvojau, kad tokio amžiaus galiu pradėti sportuoti“, – sakė Janina.

„Nedelsk“ projekto vadovė Laura Dauskurtaitė teigia, kad Vilniuje, organizuojant nemokamas mankštas visiems norintiems jėgas suvienijo projektas „Nedelsk“ ir „Vilniaus sveiko miesto biuras“. „Tai Či pasirinkome dėl to, kad vilniečiams tai jau pažįstama ir tapo tiek mėgstamu sportu, tiek pramoga“, – sakė L. Dauskurtaitė.

Sveikatingumo mankštos Vilniuje pradėtos organizuoti 2005 m. Nuo tada šią mankštą išmėgino ne vienas tūkstantis vilniečių. Teigiama, kad reguliariai atliekant šiuos pratimus stiprėja imuninė sistema, lėtėja senėjimo procesai, mažėja kraujospūdis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius