-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 03

Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad V.Mačiuliui siūlyta iš darbo trauktis pačiam

Sveikatos apsaugos ministerijos iš darbo atleistas Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės vadovas Valentinas Mačiulis teigė iš sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėjos Nendrės Černiauskienės sulaukęs siūlymo iš pareigų pasitraukti pačiam. Sveikatos apsaugos ministerija patvirtina, kad toks siūlymas buvo, tačiau tikina, jog tai – normali praktika.
Valentinas Mačiulis
Valentinas Mačiulis / rvpl.lt ir 15min nuotr.

V.Mačiulis 15min teigė, kad N.Černiauskienė penktadienį atvyko su juo susitikti ir pasiūlė iš darbo išeiti savo noru.

„O šiaip tai galite pasakyti, kad raudonieji komisarai arba komisarė atėjo į ministeriją, o gal ir į kitas ministerijas, todėl, kad penktadienį deryboms atėjo ministro patarėja Nendrė Černiauskienė ir pasakė: iki pirmadienio parašyk pareiškimą, kad išeini iš darbo, kitaip – atleisim. Atėjo derėtis tokiu klausimu. Vadinasi, galima. Vadinasi, jei išeini savo noru, tai viskas tvarkoj“, – kalbėjo V.Mačiulis.

Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad toks pokalbis tarp N.Černiauskienės ir V.Mačiulio vyko.

„Taip, buvo kalbėta ne tik su V.Mačiuliu ar Panevėžio ligoninės vadovu I.Dorošu, bet ir su prokurorų nuo pareigų nušalintu Šiaulių ligoninės vadovu P.Simonavičiumi. Su kiekvienu iš vadovų buvo kalbėta, kaip etiškai išspręsti susidariusias nepalankias situacijas. Tokia yra steigėjo ir dalininko teisė siūlyti vadovams pasitraukti iš pareigų savo noru, kai yra fiksuojamos objektyvios aplinkybės, panašios į galimus pažeidimus. Viskas yra daroma teisėtai, nes tokia yra nusistovėjusi darbuotojo ir darbdavio praktika.

Tiek V.Mačiulis, tiek I.Dorošas, tiek P.Simonavičius yra atsisakę pasitraukti iš pareigų šalių susitarimu“, – teigė sveikatos apsaugos ministro patarėja viešiesiems ryšiams Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Savo vakarykščiais teiginiais V.Mačiulis įžeidė kolegę N.Černiauskienę ir jos artimuosius, įvardijęs ją epitetu „raudonoji komisarė“, – nurodo L.Bušinskaitė-Šriubėnė.

Pasak jos, N.Černiauskienė po vakarykščių V.Mačiulio pasisakymų svarsto galimybę kreiptis į teismą dėl šmeižto.

„Taip pat norėtume paminėti, kad savo vakarykščiais teiginiais V.Mačiulis įžeidė kolegę N.Černiauskienę ir jos artimuosius, įvardijęs ją epitetu „raudonoji komisarė“. N.Černiauskienės senelis buvo leitenantas Jonas Klivečka, Nepriklausomos Lietuvos karininkas, dingęs be žinios karo metu, jo žūties aplinkybės ir vieta nežinomos iki šiol. O jos tėveliai yra laisvės kovų dalyviai, abu apdovanoti Sausio 13-osios laisvės gynėjų medaliais.

Tad N.Černiauskienė neatmeta galimybės kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka dėl šmeižto, o teismo priteistas lėšas dėl moralinės žalos atlyginimo – paaukoti vaikų psichikos sveikatai gerinti mūsų šalyje“, – teigia L.Bušinskaitė-Šriubėnė.

Jos teigimu, šis konkretus atvejis žemina ir žeidžia ne tik konkrečius žmones, bet ir visus mūsų šalies kovotojus už Nepriklausomybę, laisvę, kitokią Lietuvą. Jei tokie atvejai bus toleruojami, tikėtina, kad gali kilti ir daugiau pagundų žeminti tuos, kurie prisidėjo, kad šiandien mes visi galėtume gyventi laisvoje ir nepriklausomoje Lietuvoje.

Ketvirtadienį nustačiusi galimai valstybei padarytą 127 tūkst. eurų žalą Sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį iš pareigų atšaukė Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės direktorių Valentiną Mačiulį ir nutraukė jo darbo sutartį.

Ministerija teigia nustačiusi, kad ligoninės vadovas, neturėdamas tam teisės, neatlygintai perdavė naudoti valstybės turtą tretiesiems asmenims. Taip pat tai, kad ligoninės vadovas tarnybinius automobilius naudojo savo reikmėms bei neteisėtai iš darbo atleido ligoninės darbuotojų profsąjungos vadovą.

Tačiau V.Mačiulis visus kaltinimus neigia ir tikina savo atleidimą ginčysiąs teisinėmis priemonėmis. V.Mačiulis nuo pirmadienio turi nedarbingumo lapelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius