Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 05

Sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos būklė gerėja

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose dėl ūminio pankreatito gydomo sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Juro Poželos sveikata gerėja, sako partijos vadovas premjeras Algirdas Butkevičius. Tačiau valdantieji vis tiek keis įstatymus, kad dėl ministro ligos darbai ministerijoje nesustotų.
Juras Požela
Juras Požela / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš domiuosi kiekvieną dieną, šiandien galiu pasakyt, mane informavo Santariškių ligoninės vadovas, kad sveikata gerėja“, – pirmadienį paklaustas apie J.Poželos būklę žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Tačiau, nepaisant to, valdantieji jau šeštadienį, pirmąją rudens sesijos dieną tikisi pakeisti įstatymą taip, kad ministrui sergant ilgiau nei mėnesį jis būtų ne pavaduojamas kito ministro, bet kitas ministras laikinai būtų skiriamas eiti tos ministerijos vadovo pareigas.

Premjeras tikina, kad tokia pataisa būtina, nes pavaduojančiam ministrui nesuteikta teisė priimti ar atleisti naujų darbuotojų, pasirašyti strateginių teisės aktų.

Svarstoma galimybė ir tokius dokumentus ministrui sergant leisti pasirašyti ministerijos kancleriui.

J.Požela į ligoninę rugpjūčio viduryje buvo pristatytas dėl ūminių virškinimo sistemos sutrikimų bei pilvo skausmų. Jam diagnozuotas ūminis biliarinės (tulžinės) kilmės pankreatitas (kasos uždegimas), jo priežastis, tikėtina, buvo tulžies nutekėjimo sutrikimas.

34-erių J. Požela susirgo atostogaudamas.

Šiuo metu jį pavaduoja krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius