Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 16 /12:48

Švenčionių rajonas vakcinuoja kiek sparčiau nei visa Lietuva: meras sako, jog sunaudojamos visos vakcinos

Statistikos departamento duomenimis, Švenčionių rajono savivaldybė pirmąja COVID-19 vakcinos doze iki šiol paskiepijo 19,13 proc. gyventojų, abiejomis dozėmis – 8,09 proc. gyventojų. Tai – kiek geresni rezultatai nei bendras Lietuvos vidurkis. Savivaldybės meras Rimantas Klipčius teigia, jog rajone sunaudojamos visų gamintojų vakcinos, o rusiškosios „Sputnik V“ čia esą niekas ir nesitiki.

„Mes labai aiškią komunikaciją iš Vyriausybės girdim. Kalbama apie tai, kad „Sputnik“ vakcina nebus skiepijama Lietuvoje. Yra patvirtintos vakarietiškos vakcinos, kurios yra pasiūlytos mūsų bendruomenei“, – penktadienį, rajone viešint premjerei Ingridai Šimonytei, žurnalistams komentavo meras.

Pasak jo, savivaldybės gyventojai trijuose vakcinacijos centruose Švenčionyse, Švenčionėliuose ir Pabradėje noriai skiepijasi visomis Europoje patvirtintomis vakcinomis nuo COVID-19.

„Pfizer“ vakcinų po šios dienos mes nebeturėsime – kas skirta mūsų savivaldybei, viskas yra išnaudojama. „AstraZeneca“ vakcinų dar šiek tiek turime, o pirmadienį planuojame, kad jos taip pat pasibaigs“, – pasakojo R.Klipčius.

Mūsų savivaldybė visada turėjo geresnį procentą negu Respublikos vidurkis.

Jis tikino, kad Švenčionių rajono savivaldybė visos vakcinacijos proceso metu skiepijo sparčiau nei visa Lietuva: „Mūsų savivaldybė visada turėjo geresnį procentą negu Respublikos vidurkis. Kalbant apie antrą dozę, esam paskiepiję virš 8 proc. – tai irgi viršija Respublikos vidurkį.“

„Šiuo metu ta grupė, kuri mums yra opiausia, kurią norime labiausiai paskiepyti – 65 metų ir vyresni, judame su procentais į viršų“, – pridūrė meras.

Jis reiškė džiugesį, kad į vakcinacijos procesą įsitraukė seniūnai, pirminio sveikatos priežiūros centro darbuotojai.

„Vykstame į gyvenvietes, kurios yra toliau nuo rajono centro arba toliau nuo vakcinacijos centrų. Gyventojai yra užregistruojami ir vakcinuojami vietoje“, – pasakojo R.Klipčius ir teigė, jog dalį savivaldybės gyventojų ketinama vakcinuoti namuose.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantas Klipčius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantas Klipčius

„Planuojame gyventojus vakcinuoti jų namuose, nes atsiranda gyventojų, kurie yra gulintys arba turintys tam tikrų ligų. Tokiu būdu gyventojams būtų suteiktas kuo didesnis patogumas“, – sakė meras.

Gerai vertina vyresnių žmonių skiepijimo tempus

Penktadienį premjerė I.Šimonytė lankosi vakcinacijos centruose Vilniaus krašte.

„Matosi [skiepijimo] paspartėjimas visose šitose savivaldybėse, kuriose man šiandien tenka lankytis – ir Vilniaus rajone, ir Švenčionyse“, – vertindama pastarosios savaitės rezultatus viešėdama Švenčionių rajono savivaldybėje kalbėjo premjerė.

Pasak jos, savivaldybės stengiasi vakcinuoti kuo sparčiau: „Man bent jau yra pojūtis, kad tikrai daug daroma, daug stengiamasi.“

„Dabar žmonės, kurie laukia skiepo, visi yra garbaus amžiaus. Tai tikrai ta grupė, kurios paskiepijimu mes pirmiausia turime rūpintis“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

Apskritai Lietuvos tempus skiepijant vyresnio amžiaus žmones jį įvertino kaip gana gerus.

Jei tempai tokie ir išliks, po kelių savaičių galėtume judėti prie jaunesnių žmonių skiepijimo, tikino I.Šimonytė.

„Niekas čia nesakė, kad bus labai lengva, bet, kita vertus, per savaitę po Velykų Lietuvoje yra paskiepyta jau daugiau nei 70 tūkst. žmonių, kurie yra vyresni nei 65 metai. Tai yra tikrai gana geras tempas.

Jeigu porą savaičių dar sugebėtume tokį laikyti, turbūt pačią rizikingiausią grupę būtumėm apsaugoję ne tokiu mažu mastu ir galėtumėm judėti drąsiau link jaunesnių žmonių ir žemesnių prioritetų“, – komentavo ji.

Anksčiau penktadienį ji viešėjo Vilniaus rajono savivaldybėje. Ministrė pirmininkė darė prielaidą, jog šio krašto gyventojams iš pradžių pritrūko tikėjimo vakcinomis, bet dabar vakcinacijos tempai esą spartėja.

Apie tai daugiau – čia.

Komentarai:

VIDEO: Premjerė I.Šimonytė lankėsi Švenčionių vakcinavimo centre

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius