Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 19

Tarnybine mašina „nevažinėjantis“ aukštas valdininkas pričiuptas stebėjimo kamerų

Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotojas Aidas Adomaitis turi rimtų problemų. Vaizdo kamerų įrašai išduoda, kaip jis ne darbo metu naudojosi tarnybiniu transportu. Vaizdo įrašų peržiūra rodo, kad su šia mašina A.Adomaitis išriedėjo ir tą vakarą, kai 15min fotografas tokią pat mašiną – tik suklastotais numeriais – aptiko valdininko kieme.
Aidas Adomaitis negali paaiškinti, kaip jo kieme atsidūrė apynaujė „Toyota“ su senučio BMW numeriais
Aidas Adomaitis negali paaiškinti, kaip jo kieme atsidūrė apynaujė „Toyota“ su senučio BMW numeriais / Vidmanto Balkūno, Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Toyota RAV4“ suklastotais numeriais A.Adomaičio kieme užfiksuota kovo 8-osios vakarą.
  • Kamerų įrašai rodo, kad tą vakarą A.Adomaitis iš darbo išvažiavo tokia pačia „Toyota RAV4“. Mašina į vietą grąžinta tik kitą rytą.
  • Patvirtintas dar mažiausiai vienas atvejis, kai tarnybinį automobilį A.Adomaitis į ministerijos kiemą parvairavo tik kitą rytą po jo paėmimo.
  • A.Adomaitis negali paaiškinti, kaip jo kieme atsidūrė mašina suklastotais numeriais. Ministerija neatmeta galimybės kreiptis į teisėsaugą.

Žemės ūkio ministerija oficialiai patvirtina, kad per maždaug savaitę tarnybinės mašinos jos vietoje nebuvo mažiausiai du vakarus – tada, kai 15min fotografai užfiksavo du keistus sutapimus. Pirmas – į tarnybinę mašiną iki skausmo panaši „Toyota RAV4“, A.Adomaičio kieme stovinti suklastotais numeriais. Antras – pats A.Adomaitis, ankstų rytą savo namų apylinkėse vairuojantis tarnybinę „Toyotą“.

Ministerija patvirtina: A.Adomaitis vairavo pats

A.Adomaičio bėdos prasidėjo penktadienį, kai 15min paviešino pirmuosius šios istorijos epizodus. Kovo 8-osios vakarą prie valdininko namų stovėjo „Toyota RAV4“ – tokia pati, kokią turi ir Žuvininkystės tarnyba. 15min fotografas Vidmantas Balkūnas automobilį aptiko suklastotais numeriais – ant poros metų senumo „Toyotos“ puikavosi numeriai nuo 1990 metų gamybos BMW, nepriklausančio nei A.Adomaičiui, nei Žuvininkystės tarnybai.

Vidmanto Balkūno, Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Toyota RAV4“ suklastotais numeriais, stovinti prie A.Adomaičio namų (kairėje) ir Žuvininkystės tarnybos „Toyota RAV4“
Vidmanto Balkūno, Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Toyota RAV4“ suklastotais numeriais, stovinti prie A.Adomaičio namų (kairėje) ir Žuvininkystės tarnybos „Toyota RAV4“

Žuvininkystės tarnybos mašinos laikomos bendrame kieme su Žemės ūkio ministerijai, kuriai ši tarnyba yra pavaldi. 15min kreipėsi į Žemės ūkio ministeriją su prašymu peržiūrėti ministerijos kiemą stebinčių kamerų įrašus. Oficialu: naktį iš kovo 8 d. į kovo 9 d. tarnybinės „Toyotos“ kieme nebuvo. Be to, kameros užfiksavo, kaip šiuo automobiiliu iš ministerijos kiemo išrieda pats Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotojas. Ir išvažiuoja, ir grįžta – tik jau kitą rytą.

„Kovo 8 d., 17.05 val., A.Adomaitis išvyko su tarnybiniu transportu „Toyota RAV4“ ir atvyko kovo 9 d. 7.40 val.“, - teigiama ministerijos 15min atsiųstame komentare.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Aidas Adomaitis su tarnybine „Toyota RAV4“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Aidas Adomaitis su tarnybine „Toyota RAV4“

Penktadienį, aiškindamas V.Balkūno užfiksuotą vaizdą, A.Adomaitis dievagojosi tarnybine mašina savo reikmėms nesinaudojantis. Valdininkas taip pat negalėjo paaiškinti, kas jo kieme paliko suklastotais numeriais paženklintą „Toyotą“. Ir tai dar ne viskas.

Kaip jau skelbėme, praėjus savaitei po mįslingos „Toyotos“ pastebėjimo A.Adomaičio kieme, valdininkas užfiksuotas savo namų apylinkėse, vairuojantis tarnybinės mašinos numeriais pažymėtą automobilį. Ir tada A.Adomaitis tikino namo su „Toyota“ nevažiavęs. Vis dėlto ministerijos kameros piešia kitokį vaizdą.

„Kovo 14 d. A.Adomaitis išvyko su tarnybiniu transportu „Toyota RAV4“ 16.55 val. Kovo 15 d. 7.43 val. A.Adomaitis atvyko su tarnybiniu transportu „Toyota RAV4“ir pastatė tarnybinio transporto saugojimo vietoje iš Lelevelio g.“, – nurodo Žemės ūkio ministerija.

Būtent tą rytą A.Adomaitį prie tarnybinės mašinos vairo užfiksavo 15min fotografas Irmantas Gelūnas.

Prisiminė ir nuosavą mašiną

Užgriuvus bėdoms dėl tarnybinio transporto, A.Adomaitis susirūpino ir asmeniniu. Tiesa, galbūt dėl to, kad jam gresia nuobauda iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK).

Praėjusią savaitę skelbėme, kad A.Adomaitis turi beveik naują nuosavą mašiną – „Suzuki Vitara“ valdininkui priklauso mažiau nei metus. Tačiau šios mašinos pirkimo sandorio A.Adomaitis nedeklaravo, nors įstatymas įpareigoja 3 tūkst. eurų viršijančius sandorius viešai atskleisti per 30 dienų nuo sudarymo.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aido Adomaičio visureigis „Suzuki Vitara“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aido Adomaičio visureigis „Suzuki Vitara“

Šią problemą A.Adomaitis bando spręsti skubiai papildydamas VTEK pateiktą interesų deklaraciją.

Interesų deklaraciją A.Adomaitis papildė penktadienį – tą pačią dieną, kai pasirodė 15min publikacija apie jo kieme aptiktą „Toyotą“ suklastotais numeriais. Dabar, praėjus beveik dešimčiai mėnesių nuo sandorio sudarymo, jis nurodo pernai gegužę šią mašiną nusipirkęs už 16,9 tūkst. eurų.

Primename, jog Žemės ūkio ministerijoje šiuo metu atliekamas tarnybinis patikrinimas dėl A.Adomaičio naudojimosi tarnybiniu transportu. Ministerija taip pat svarsto galimybę kreiptis į teisėsaugą dėl galimo numerių klastojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius