Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 21

Taškus sudės galimybių studija

Kauno valdžia nusprendė užsakyti galimybių studiją, kuri turės atsakyti į vienintelį klausimą: ar tikslinga sujungti įmones „Autrolis“ ir „Kauno autobusai“.
Kauno autobusas
Kauno autobusas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

 Šiam tikslui iš Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo fondo numatyta skirti apie 70 tūkst. Lt. 

Diskusijos dėl Kauno autobusų ir troleibusų parkų sujungimo kilo dar vasarą. Šie planai išgąsdino „Autrolio“ darbuotojus – troleibusų vairuotojus, kurie surengė keletą streikų. Nors oficiali protesto akcijų priežastis buvo nurodoma – ketinimai sumažinti vairuotojų darbo užmokestį 15 proc., streiko iniciatoriai neneigė, jog nėra patenkinti ir miesto valdžios planais sujungti dvi visuomeninio transporto įmones.

Kauno miesto savivaldybės duomenimis, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) abiem Kauno visuomeninio transporto įmonėms yra suteikęs paskolas naujiems autobusams ir troleibusams įsigyti. Apie sujungimo planus prakalbę valdininkai ir politikai tikina, jog taip būtų optimizuota abiejų bendrovių veikla.

„Būtina ieškoti būdų, kaip efektyvinti įmonių veiklą. Vienas iš variantų – „Autrolio“ ir „Kauno autobusų“ sujungimas. Tai padėtų taupyti lėšas, nes reikalinga įranga ar paslaugos būtų perkamos kartu. Sumažėtų ir administracinės išlaidos“, – įsitikinęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Miesto vadovas taip pat pažymėjo, kad daugelyje Vakarų Europos miestų visuomeninio transporto kompanijų veikla nėra išskaidoma kaip Kaune.

2006 metais ERPB dešimčiai metų suteikė 10 mln. eurų paskolą, už kurią buvo nupirkti 55 nauji autobusai „Solaris Urbino 12“. 2007 metais už 15 mln. eurų paskolą buvo nupirkti 42 nauji troleibusai. Įmonė „Kauno autobusai“ ERPB jau išmokėjo 4,1 mln. eurų, iki 2014 metų liko grąžinti 5,9 mln. eurų. AB „Autrolis“ paskola turi grąžinti iki 2016 metų. Praėjusį mėnesį ERPB sutiko atidėti mokėjimus (tris ketvirtines įmokas) bendrovei „Kauno autobusai“ visai sumai po 294 tūkst. eurų iki kitų metų birželio bei nesindikuotą paskolos dalį bendrovei „Autrolis“ tam pačiam terminui ir sumai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius