-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 12

Tauragės daugiabučių namų gyventojai nebeapsikenčia: taip būti negali

Aistros dėl žvyruotų ir duobėtų miesto gatvių ir daugiabučių kiemų nerimsta. Į žurnalistus vienas po kito kreipiasi tauragiškiai ir rajono valdžiai primena, kad daugybę metų laukia, kol bus išasfaltuotos gatvės ir sutvarkyti kiemai. Kandžių replikų negailėdami žmonės grūmoja valdžiai.
Bažnyčių g. 9 ir Vasario 16-osios g. 3 ir 5 daugiabučių kiemai – nors plauk
Bažnyčių g. 9 ir Vasario 16-osios g. 3 ir 5 daugiabučių kiemai – nors plauk / Raimondos Alysienės nuotr.

Į „Tauragės kurjerio“ redakciją užsuko dvi Bažnyčių g. 9 daugiabučio gyventojos ir kvietė žurnalistus pasidairyti po jų namo kiemą.

„Aš tai einu palei namą, kad kojų nesušlapčiau, – bandydama perteikti situacijos beviltiškumą pasakojo Bažnyčių g. 9 namo gyventoja (vardas, pavardė redakcijai žinomi). – Kiek jau metų prašome, kad kiemą sutvarkytų. Dar prie ankstesniojo mero pinigai buvo skirti, jei gerai prisimenu, tada 70 tūkstančių litų, bet pasikeitė valdžia, pasikeitė ir politika. Atėję nauji valdžios žmonės vis keičia senųjų planus, o į paprastą pilietį niekas nežiūri – pirma oligarchams.“

Pasak moters, daug kartų kreiptasi į dabartinį merą, bet rezultatų jokių, gyventojai nežino, ar kiemas bus remontuojamas, ar ne.

„Kodėl nežiūri, kad gyventojams būtų geriau? Juk žadėjo, kad po namų renovacijos mūsų ir Vasario 16-osios gatvėje suremontuos kiemus. Namai jau dveji metai, kai renovuoti, o mes ir toliau plaukiame. Net šiukšles išpilti reikia guminių, prie laiptinių balos, dabar pradėjo kasti prie „Agavos“, tai vien tešlynai, tas pats ir norint patekti į garažus“, – priekaištų negailėjo pačiame miesto centre gyvenanti tauragiškė.

Gyventojai su nerimu laukia šaltuko, nes tada kiemai virs čiuožyklomis.

„Mūsų name gyvena daug vyresnių žmonių, tai, žiūrėk, kokia senutė ir paslys, – kalbėjo moteris. – Kiemą Stankams (moteris turi omenyje prekybinį pastatą Dariaus ir Girėno g., – red.) tai sutvarkė, o ten nei tokių duobių buvo, nei tų važiuojančių tiek daug.“

Kita į redakciją užsukusi to paties Bažnyčių g. 9 namo gyventoja guodėsi į kiemą automobiliu nevažiuojanti, nes baisu ratus pamesti, o vakarais kiemas tamsus, tad saugotis tenka ne tik balų, bet ir kieme dažnai besirenkančių benamių.

„Kiemas baisus, automobilį statyti tenka prie parduotuvės ir tada su vaiku ir pirkiniais namo einu per tešlas. Grįžti namo purvinais, šlapiais batais“, – žurnalistams pasakojo moteris.

Kaip feisbuke į pasipylusius tauragiškių komentarus atsako mero patarėjas Dovydas Kaminskas, Bažnyčių g. 5 ir Vasario 16-osios g. 3 ir 5 namų gyventojai kiemų remonto turėtų sulaukti kitą vasarą – liepos mėnesį – jie eilėje treti.

Savivaldybės tarybos patvirtintoje daugiabučių namų ir aikštelių remonto eilės sąraše pirmieji buvę Dariaus ir Girėno bei Vytauto gatvės daugiabučių gyventojai bei pačiame miesto centre prekybos paskirties pastato savininkai ir nuomininkai gali džiūgauti – remonto darbai baigti 2016-aisias.

Antri eilėje – Žemaitės g. 28, 30, 32, 34 ir Prezidento g. 63, 65, 67 namai, kurių kiemuose darbai jau prasidėjo. Jie, kaip viešai skelbia D.Kaminskas, bus baigti pavasarį.

Ketvirtoje savivaldybės tarybos sprendimo vietoje remonto laukia Bažnyčių gatvės 15, 17 ir Respublikos gatvės 7-ojo daugiabučių kiemai.

Žemiau rikiuojasi Gedimino g. 31 ir 33 daugiabučių ir paskutinieji – Dainavos g. 8, 10, 12 daugiabučių kiemai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius