-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 03 30 /18:01

Teisėjai gavo ministerijos išaiškinimą, kad gali būti skiepijami prioriteto tvarka

Lietuvos teisėjai gavo Sveikatos apsaugos ministerijos išaiškinimą, kad jie gali būti skiepijami prioriteto tvarka, nors ir nėra tiesiogiai įvardyti kaip prioritetinė grupė ministro Arūno Dulkio įsakyme.
Skiepijimo akimirka
Skiepijimo akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Teisėjai, priešingai nei policijos, žvalgybos ar pasienio pareigūnai, nėra tiesiogiai įvardyti ministro įsakyme kaip prioritetinė grupė. Tačiau įsakyme yra palikta nuostata, kad prioriteto tvarka gali būti skiepijami ir „kiti gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas, išskyrus bendrąsias, vykdantys darbuotojai, kontaktuojantys su kitais asmenimis, kai funkcijų negalima vykdyti nuotoliniu būdu“.

Teisėjų taryba kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją išaiškinti, ar jie gali pakliūti į šią kategoriją ir gavo teigiamą atsakymą, kad teisėjai kartu su teismo posėdžių sekretoriais ir teismo raštinių darbuotojais gali būti skiepijami prioritetine tvarka.

„Sveikatos apsaugos ministerija informavo Teisėjų tarybą, kad teismų darbuotojai, atliekantys funkcijas, kai tiesiogiai kontaktuojama su teismų lankytojais – teisėjai, teismo posėdžių sekretoriai ir teismų raštinių darbuotojai, turėtų būti skiepijami prioritetine tvarka“, – BNS antradienį sakė Teisėjų tarybos pirmininkė Sigita Rudėnaitė.

SAM Teisėjų tarybai nurodė, kad dėl vakcinacijos organizavimo ir atlikimo turėtų kreiptis į vietos savivaldybės skiepų koordinatorių.

Savo ruožtu BNS ministerija informavo, kad daugiau kreipimųsi išaiškinti, ar konkreti profesija yra traktuojama kaip atliekanti „gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas“, nėra gavusi.

Ministerija taip pat neketina pateikti viešo išaiškinimo, kokios dar profesijos galėtų būti laikomos tokiomis.

„Ne, nes akivaizdu, kad niekam nekyla daugiau klausimų. Ten pakankamai detaliai išvardinta. Tiems, kuriems kyla klausimų, mes mielai atsakysime“, – sakė sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta.

Lietuvos teismuose dirba daugiau kaip 700 teisėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius