Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 18

Teisėjas atsisakė nagrinėti Vijūnėlės dvaro bylą, todėl LAT jos imsis tik vasarą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) nustatė naują posėdžio datą „Vijūnėlės dvaro“ byloje. Bylos nagrinėjimas rašytinio proceso tvarka perkeliamas iš balandžio 24 d.  į birželio 13 d.
Vijūnėlės dvaras
Vijūnėlės dvaras / Viktorijos Karsokaitės / 15min nuotr.

LAT Civilinių bylų skyriaus pirmininkės nutartimi posėdžio data buvo perkelta, nes vienas iš išplėstinės septynių teisėjų kolegijos narių nusišalino nuo bylos nagrinėjimo.

Nusišalindamas teisėjas nurodė, kad jam yra tekę dirbti advokatų kontoroje, kuri šioje byloje atliko tam tikrus procesinius veiksmus gindama atsakovų interesus. Šiuo metu yra sudaryta nauja išplėstinė septynių teisėjų kolegija, kuri posėdžiaus birželio 13 d.

Įstatyme įtvirtintos nušalinimo instituto nuostatos užtikrina realų teisės į nešališką ir objektyvų teismą įgyvendinimą; užtikrina, kad teisėjas, nagrinėjantis bylą, būtų neutralus; leidžia pašalinti prielaidas, galinčias sukelti abejonių dėl teisėjo ir teismo nešališkumo.

Teisėjas negali dalyvauti nagrinėjant bylą ir turi nusišalinti, jeigu yra aplinkybių, kurios kelia abejonių dėl jo nešališkumo.

LAT primena, kad 2018 m. lapkričio 12 d. buvo priimtas atsakovų Žilvino Povilonio ir Zinos Povilonienės kasacinis skundas dėl Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegijos 2018 m. spalio 30 d. nutarties peržiūrėjimo, pagal kurią buvo atsisakyta patenkinti atsakovų prašymą pakeisti Vilniaus apygardos teismo 2016 m. gruodžio 23 d. sprendimo vykdymo tvarką, t.y. vietoj statinio griovimo ir statybvietės sutvarkymo leisti rekonstruoti esamą statinį pagal rekreacinėje zonoje leidžiamų statinių paskirtį.

Sausio 31 d. taip pat priimtas atsakovės Druskininkų savivaldybės administracijos kasacinis skundas dėl Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegijos 2018 m. spalio 30 d. nutarties peržiūrėjimo.

LAT Civilinių bylų skyriaus pirmininkės kovo 18 d. nutartimi bylai pagal Žilvino Povilonio ir Zinos Povilonienės bei Druskininkų savivaldybės administracijos kasacinius skundus nagrinėti buvo sudaryta išplėstinė 7 teisėjų kolegija, rašoma LAT pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius