-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 10

Teisėjų taryba svarstys neblaivią prie vairo įkliuvusią Alytaus teisėją

Penktadienį Vilniuje rengiamas neeilinis Teisėjų tarybos posėdis dėl prezidento siūlymo atleisti Alytaus apylinkės teismo teisėją Vaidutę Stangvilienę pažeminus teisėjos vardą.
Temidė
Temidė / Trakų rajono apylinkės teismo nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau yra sustabdęs teisėjos įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jos atleidimo iš pareigų.

Sprendimas kreiptis į Teisėjų tarybą dėl patarimo atleisti teisėją priimtas generaliniam prokurorui pateikus duomenų, kad V.Stangvilienės atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo apsvaigus alkoholiu.

G.Nausėdos teigimu, teisėjams yra keliami ne tik ypač aukšti profesionalumo, bet ir elgesio, moralės reikalavimai. Teisėjų reputacija privalo būti nepriekaištinga, o elgesys, susijęs ne tik su tiesioginiu pareigų atlikimu, bet ir su darbu nesusijusioje aplinkoje, neturi kelti jokių abejonių.

Policijos departamento duomenimis, gruodžio 24 dieną V.Stangvilienės vairuojamas „Nissan Primera“ Alytuje, Ligoninės gatvėje, kliudė stovintį „VW Golf“.

59-erių teisėjai nustatytas 2,44 promilės girtumas. Per eis­mo įvy­kį žmonės ne­nu­ken­tė­jo.

V.Stangvilienė tei­sė­ja Aly­tu­je dir­ba nuo 1994-ųjų.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vai­ra­vi­mo ap­svai­gus al­ko­ho­liu. Už tai gre­sia bau­da, areš­tas ar­ba lais­vės at­ėmi­mas iki vie­nų me­tų ir tei­sės vai­ruo­ti pra­ra­di­mas nuo vie­nų iki pen­ke­rių me­tų.

V.Stangvilienė portalui alytausnaujienos.lt yra sakiusi, jog pati nemato savęs toliau dirbančios teisėjos darbą: „Kaip aš ga­liu ja bū­ti, jei pa­ti to­kias by­las nag­ri­nė­ju. Man tik­rai gė­da ir prieš ko­lek­ty­vą, ir prieš pa­žįs­ta­mus.“

„Bu­vo sun­kus lai­ko­tar­pis dar­be, šiais me­tais dir­bau iki­teis­mi­nių ty­ri­mų tei­sė­ja. To­kių ty­ri­mų šį­met la­bai pa­dau­gė­jo. Dar pri­si­dė­jo as­me­ni­nės pro­ble­mos, tie­siog pa­lū­žau. Par­kuo­da­ma sa­vo au­to­mo­bi­lį už­kliu­džiau ki­tą, to net ne­pa­ju­tau, per sprin­dį nu­brau­kiau jo prie­ki­nę de­ta­lę. Iš na­mo iš­ėję du vy­rai pra­dė­jo ant ma­nęs šauk­ti, aš tie­siog pa­si­me­čiau. Tik­riau­siai jie iškvie­tė ir po­li­ci­ją“, – kalbėjo teisėja.

Apylinkės teisėją skiria ir atleidžia prezidentas prieš tai gavęs Teisėjų tarybos pritarimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius