Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 18

Teismas buvusiam „Go Vilnius“ vadovui Dariui Udriui priteisė dar solidesnę kompensaciją

Antradienį Vilniaus apygardos teismas (VAT) nusprendė, kad iš pareigų savivaldybės įmonėje atleistam Dariui Udriui priklauso kompensacija iš „Go Vilnius“. Vilniaus miesto savivaldybė 15min atsiųstame komentare teigė, kad priimdamas šį sprendimą nesivadovavo Aukščiausiojo Teismo išaiškinimais – Vilniaus miesto savivaldybė sprendimą žada skųsti.
Darius Udrys
Darius Udrys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį priimtoje VAT nutartyje D.Udriui priteista 20,8 tūkst. eurų su darbo santykiais susijusių išmokų, pusantro tūkstančio eurų bylinėjimosi išlaidų. Šimtu eurų teismas įvertino D.Udrio patirtą neturtinę žalą.

„Tik ką gavau Vilniaus Apygardos teismo pataisytą sprendimą, kuris ne tik kad nesumažino, bet netgi padidino kompensacijas, kurias gausiu dėl Remigijaus Šimašiaus nepagrįsto sprendimo mane atleisti iš „Go Vilnius“ direktoriaus pareigų“, – feisbuke džiaugėsi buvęs „Go Vilnius“ vadovas.

Anksčiau teismas jam buvo nurodęs sumokėti 17 tūkst. eurų.

Atleidimą pripažino teisėtu

Aukščiausiasis Teismas spalio pradžioje paskelbė, kad R.Šimašius turėjo teisę atleisti atleisti už turizmą ir investicijas atsakingos įstaigos „Go Vilnius“ vadovą D.Udrį, tačiau netinkamai laikėsi nustatytų procedūrų.

Trijų teisėjų kolegija tuomet nusprendė, kad atleidimo metu netaikytas reikalaujamas įspėjimo terminas, tačiau šis pažeidimas nėra toks svarbus, kad atleidimas galėtų būti pripažintas neteisėtu.

Aukščiausiasis Teismas VAT tuo pačiu nurodė persvarstyti, kokia kompensacija priklauso D.Udriui. Vadovaujantis šiuo nurodymu ir buvo priimta antradienio nutartis.

Anksčiau šis teismas atleidimą buvo pripažinęs neteisėtu ir priteisė D.Udriui 17 tūkst. eurų kompensaciją.

Savivaldybė: tikimės, kad sprendimas bus panaikintas

15min atsiųstame komentare Vilniaus miesto savivaldybė pareiškė, kad VAT iš esmės nesivadovavo prieš tai šioje byloje pateiktais Aukščiausiojo Teismo išaiškinimais, kad atleidimas buvo teisėtas ir meras turėjo absoliučią teisę atšaukti A. D. Udrį iš pareigų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Komentare primenama, kad dar 2018 m. spalio 5 d. Aukščiausiasis Teismas neskundžiamai konstatavo, kad: „...ieškovo reikalavimą pripažinti neteisėtu atšaukimą iš pareigų atmesti.“

„Taigi, savivaldybė teiks skundą pakartotinai Aukščiausiajam Teismui, kadangi žemesnis teismas grubiai pažeidė teisės normas ir jau to paties Lietuvos Aukščiausiojo Teismo išaiškinimus. Esame įsitikinę, kad apeliacinės instancijos teismas, pakartotinai nagrinėjęs bylą, neįsigilino į jam privalomus Aukščiausiojo Teismo išaiškinimus, todėl esame įsitikinę, kad bylą vėl peržiūrėjus Aukščiausiajame Teisme, Vilniaus apygardos teismo sprendimas, prieštaraujantis teisės aktams ir reikalaujantis sumokėti už teisėtą atleidimą, bus panaikintas“, – teigia Vilniaus miesto savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai 15min nurodė, kad D.Udriui jau yra sumokėta apie 19 tūkst. eurų.

Agentūrai vadovavęs iki 2016 metų liepos D.Udrys iš „Go Vilnius“ direktoriaus pareigų buvo atleistas dėl, kaip teigė tuomet meras, netenkinančių įmonės rezultatų.

D.Udrys tokį vertinimą ginčijo ir tikino, kad „Go Vilnius“ sėkmingai įgyvendino iškeltus tikslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius