Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 29

Teismas: M.Siaurys negalės grįžti dirbti į VTEK

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) netenkino buvusio Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) Prevencijos skyriaus vedėjo Mindaugo Siaurio prašymo grąžinti jį į darbą, tačiau priteisė jam vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką nuo jo atleidimo dienos iki teismo sprendimo įvykdymo dienos, tai yra, daugiau nei 18 tūkst. eurų, bei beveik 3 tūkst. eurų kompensaciją.
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VAAT pranešime žiniasklaidai nurodoma, kad M.Siaurys prašė teismo panaikinti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pirmininko 2017 m. gruodžio 5 d. įsakymą, kuriuo jis buvo atleistas iš VTEK Prevencijos skyriaus vedėjo pareigų ir priteisti vidutinį darbo užmokestį už visą priverstinės pravaikštos laiką nuo atleidimo iš pareigų dienos iki teismo sprendimo įvykdymo dienos.

Teismas, išnagrinėjęs šį tarnybinį ginčą ir įvertinęs teismo posėdžio metu šalių pateiktus paaiškinimus, liudytojų parodymus bei kitus įrodymus, priėjo išvadą, kad pareiškėjo prašymas grąžinti jį į darbą yra negalimas dėl buvusio darbdavio prašymo ir objektyvių priežasčių.

„Šio tarnybinio ginčo aplinkybės teismui leidžia teigti, jog darbdavį ir pareiškėją sieja konfliktiniai santykiai, tad grąžinus jį į Komisijos Prevencijos skyriaus vedėjo pareigas, jam gali būti sudarytos nepalankios sąlygos dirbti“, – dėstoma pranešime.

Vertindamas šioje byloje susiklosčiusią situaciją ir siekdamas, kad teismo sprendimu būtų užtikrinta pareiškėjo teisių apsauga bei įvykdytas socialinis teisingumas, teismas nusprendė tenkinti M.Siaurio skundą iš dalies: priteisti pareiškėjui iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką nuo jo atleidimo dienos iki teismo sprendimo įvykdymo dienos 18 686,80 Eur bei 2 856,84 Eur kompensaciją.

Šis teismo sprendimas per 30 kalendorinių dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

M.Siaurį VTEK atleido pernai gruodžio 5 dieną. Griežčiausia nuobauda M.Siauriui skirta „už šiurkštų nusižengimą, remiantis auditoriaus atliktu Prevencijos skyriaus darbo organizavimo vertinimu“, taip pat informaciją vertinusios komisijos išvadomis.

Anot VTEK, nustatyta, jog M.Siaurys viršijo savo tarnybinius įgaliojimus, kai jo vadovautame skyriuje rengti ir VTEK kompetencijai priskirti dokumentai nebūdavo teikiami kolegialiam VTEK svarstymui posėdžiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius