-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 29

Teismas: televizijos laidoje „Stresas“ rodyti vaizdai prasilenkia su įstatymu

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinio teisės pažeidimo bylą pagal UAB „Tele-3“ generalinio direktoriaus R. Šaučiukovo skundą dėl Lietuvos radijo ir televizijos komisijos nutarimo, atmetė pareiškėjo skundą kaip nepagrįstą.
Litai
Litai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Stresas

Laidoje „Stresas“ buvo mėtomi peiliai į laidos dalyvių, gulinčių ant studijos grindų, apnuogintus pilvus. LRTK nuomone, parodyti vaizdai skatina žalojimąsi, ši informacija yra priskiriama neigiamą poveikį nepilnamečiams daromos informacijos kategorijai, o tokios informacijos skelbimas ir platinimas yra ribojamas įstatymo, todėl bendrovės generaliniam direktoriui buvo skirta 1000 Lt piniginė bauda.

R. Šaučiukovas kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydamas panaikinti jam skirtą administracinę baudą, nes, pareiškėjo nuomone, ji skirta neteisėtai ir nepagrįstai. R. Šaučiukovo teigimu, LRTK nenurodė jokių motyvų, pagrindžiančių, kad laidoje parodyti vaizdai gali skatinti nepilnamečius žalotis.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs bylą, priėjo išvadą, kad informacija, parodyta UAB „Tele-3“ transliuotoje laidoje „Stresas“, priskirtina neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi darančiai informacijai. Teismo nuomone, R. Šaučiukovas padarytas pažeidimas įrodytas remiantis byloje surinkta medžiaga ir ekspertės išvada, todėl naikinti teismo nutarimo nėra jokio pagrindo, teigiama Vilniaus apygardos administracinio teismo pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius