Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 19

Tokijuje pasirašytas Lietuvos ir Japonijos glaudesnio bendradarbiavimo gynybos srityje susitarimas

Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimas gynybos srityje įgauna praktines formas. Krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė spalio 19 d. vizito Tokijuje metu susitiko su Japonijos gynybos viceministru Kiyoshi Serizawa ir pasirašė glaudesnio bendradarbiavimo gynybos srityje susitarimą. Pasak viceministrės, tai yra svarbus politinis signalas ir aiškios gairės tolesniam darbui, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
Krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė ir aponijos gynybos viceministras Kiyoshi Serizawa
Krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė ir aponijos gynybos viceministras Kiyoshi Serizawa / Krašto apsaugos ministerijos nuotr.

„Lietuvos bendradarbiavimas su Japonija pakylėtas į naują lygį – strateginę partnerystę. Viena pagrindinių stiprinamo bendradarbiavimo sričių yra kibernetinis saugumas. Pakvietėme japonus jungtis prie Kaune veikiančio Regioninio kibernetinės gynybos centro, stiprinti bendradarbiavimą pratybų srityje. Kibernetikoje matome daug bendrų interesų bei galimybių mokytis vieniems iš kitų“, – sakė G.M.Tučkutė.

Šalys susitarė reguliariai rengti politines ir ekspertų konsultacijas, keistis patirtimi ir žiniomis kibernetinio saugumo, kovos su hibridinėmis grėsmėmis, gynybos technologijų ir kitose gynybos bendradarbiavimo srityse.

Dar viena svarbi pokalbių Tokijuje tema – parama Ukrainai. Viceministrė pristatė Lietuvos buriamą Ukrainos išminavimo koaliciją.

„Siekiame, kad prie paramos Ukrainai pastangų prisidėtų kuo platesnis valstybių ratas“, – pabrėžė G.M.Tučkutė.

Vizito Tokijuje metu G.M.Tučkutė stiprėjantį Lietuvos ir Japonijos gynybos bendradarbiavimą taip pat aptars su šios šalies užsienio reikalų viceministru Masataka Okano, Nacionalinio saugumo patarėjo pavaduotoju Keiichi Ichikawa bei Japonijos Gynybos įsigijimų agentūros ir Nacionalinio kibernetinio saugumo centro vadovybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius