-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 10

Tomas Tomilinas: Ramūnas Karbauskis negali kalbėti už partiją dėl nesijungimo prie Europos žaliųjų

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis, kalbėdamas apie nesijungimą prie Europos žaliųjų, negali kalbėti partijos vardu, sako jo pavaduotojas Tomas Tomilinas. Anot jo, LVŽS apie tai aktyviai diskutuoja ir galutinio sprendimo dar nėra.
Tomas Tomilinas
Tomas Tomilinas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Mes turim vidinį konfliktą, diskusijas, ir aš tuo labai džiaugiuosi. Ilgą laiką mes delsėm, dabar aktyviai diskutuojam. Tikrai nėra sutarimo.

Negaliu taip teigti, bet labai tikiuosi, kad Virginijaus pozicija, Virginijaus matoma veikla aplinkosaugos srityje Europos Komisijoje, labai paspartins tą sprendimą (prisijungimą prie Europos žaliųjų – 15min). Jeigu jis įvyks ir po metų, po dviejų, trejų – man svarbu, kad tai priimtų visa partija kaip norą“, – antradienį Seime žurnalistams komentavo T.Tomilinas, sužinojęs, kad pretendentui į eurokomisarus Virginijui Sinkevičiui siūlomas aplinkos apsaugos portfelis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

T.Tomilinas teigė, kad LVŽS pirmininkas partijos vardu apie nesijungimą prie Europos žaliųjų kalbėti negali.

„R.Karbauskis partijos vardu negali kalbėti, kaip ir aš negaliu kalbėti. Aš kalbu vienos grupės vardu. Jis gali kalbėti partijos vardu tada, kai priimami sprendimai. Jo nuomonė labai svarbi, tačiau mes apie tai diskutuojam ir toliau diskutuosime“, – žadėjo R.Karbauskio pavaduotojas.

Penktadienį po Kauno rajone penktadienio popietę vykusio partijos tarybos posėdžio LVŽS lyderis pareiškė, kad jo vadovaujama politinė jėga negali jungtis prie Europos žaliųjų partijos dėl besiskiriančių požiūrių į šeimą ir lesbiečių, gėjų, biseksualų bei transseksualų (LGBT) bendruomenę.

„Mes kalbėjomės apie tai, kodėl LVŽS negali įstoti į Europos žaliųjų partiją. Paprasčiausiai požiūris į šeimą mūsų visiškai neįmanomai skiriasi: mes esame už tradicinę šeimą, Europos žaliųjų partijos yra teiginiai tokie, kurių mes negalime niekaip priimti“, – žurnalistams sakė jis.

Tą patį jis pakartojo ir antradienį Seime.

Turime visiškai skirtingą požiūrį į šeimos vertybes, dėl to mes nestojame į Europos žaliųjų partiją.

„Manau, kad mūsų darbotvarkėje, mūsų programose yra pakankamai dalykų, kurie artimi Europos Parlamento Žaliųjų frakcijai. Kad mes nesame Europos žaliųjų partijos nariai, tai dėl to, kad turime visiškai skirtingą požiūrį į šeimos vertybes. Dėl to mes nestojame į Europos žaliųjų partiją, bet jeigu šnekėti apie visą žaliąją darbotvarkę, mes absoliučiai su ja sutinkam“, – tikino R.Karbauskis.

Penktadienį prieš posėdį fotografai užfiksavo R.Karbauskio užrašų knygelę, kurioje politikas buvo pasižymėjęs kai kuriuos Europos žaliųjų partijos teiginius apie siekį užtikrinti LGBT asmenų lygybę.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LVŽS tarybos posėdis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LVŽS tarybos posėdis

„Aš kaip tik buvau susikonspektavęs sau lietuvių kalba – ten angliškas dokumentas – kodėl derybos su Europos Žaliųjų partija dėl stojimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos yra neįmanomos“, – tikino R.Karbauskis.

Europos žaliųjų partija vienija nacionalines partijas, kurias vienija požiūris į žmogaus teisių stiprinimą, siekis spręsti klimato kaitos problemas, demokratiškos Europos kūrimą ir kitus klausimus.

LVŽS apie prisijungimą prie Europos žaliųjų svarstė liepą vykusiame demokratijos forume.

„Aptarinėjom mintį, kad galbūt mums verta partijoje svarstyti stoti į Europos žaliųjų partiją, nes dar nesame įstoję. Tai padėtų mums susistyguoti savo tapatybę“, – tąkart 15min komentavo forumo organizatorius T.Tomilinas.

Europos žaliesiems priklauso Latvijos ir Estijos žaliųjų partijos. Lietuvoje jiems nepriklauso nė viena partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius