Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 22

Trakų „Apvalaus stalo klubas“ uždarytas dėl stafilokokų ir kitų bakterijų maiste

Ištyrus mėginius, kurie patikrinimo metu buvo atrinkti Trakų restorane „Apvalaus stalo klubas“, moliūgų sriuboje nustatyta patogeninių mikroorganizmų – stafilokokų, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.
Vakarienės akimirka
Vakarienės akimirka / Organizatorių nuotr.

Stafilokokų bei koliforminių bakterijų išauginta ir ištyrus tepinėlius, paimtus nuo restorane dirbusios virėjos rankų. Tarša koliforminėmis bakterijomis  nustatyta ir ant peilio, naudoto pagamintai (termiškai apdorotai) mėsai pjaustyti.

Įvertinus laboratorinių tyrimų rezultatus, restoranui „Apvalaus stalo klubas“ nurodyta atlikti papildomą patalpų ir įrangos valymą bei dezinfekavimą, o visiems darbuotojams – išsitirti sveikatą.

Dėl nustatytų grubių pažeidimų, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šių metų rugsėjo 16 d. laikinai sustabdė restorano „Apvalaus stalo klubas“ veiklą.

Atnaujinti ją ši viešojo maitinimo įmonė galės tik po pakartotinio inspektorių patikrinimo, pašalinusi visus nustatytus trūkumus ir medikams patvirtinus, kad įmonės personalas yra sveikas ir gali tvarkyti maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius