Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 14

V.Pranckietis 15min studijoje pripažino galvojantis dalyvauti kitų metų rinkimuose

Trečiadienį šios kadencijos Seimas mini mediumą – praėjo lygiai dveji metai nuo darbo pradžios ir liko tiek pat iki naujų rinkimų. Ta proga 15min studijoje lankėsi ir nuveiktus darbus apibendrino Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.
Viktoras Pranckietis
15min studijoje – Viktoras Pranckietis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

V.Pranckietis sako svarstantis dalyvauti kitų metų rinkimuose, tačiau nesako kuriuose.

„Aš manau, kad galėčiau dalyvauti kuriuose nors rinkimuose kitų metų. (...) Jeigu bus kokių pasiūlymų, visada jie yra svarstytini“, – 15min studijoje trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Paklaustas, ar tai galėtų būti prezidento rinkimai, ar Europos Parlamento, V.Pranckietis nuo atsakymo išsisukinėjo. Jis tikino, kad „gal būtų neblogai“ dalyvauti ir Kauno rajono mero rinkimuose, tačiau pridūrė juokaujantis: „Negąsdinkime kandidatų“.

Tylėsiu kaip uola.

„Taip, aš galvoju apie rinkimus ir kitais metais“, – jau surimtėjęs pridūrė V.Pranckietis.

Kategoriško „ne“ prezidento rinkimams V.Pranckietis nesako: jis sako, kad tokio atsakymo iš jo kol kas niekas neišgaus.

„Tylėsiu kaip uola. (...) Manau, kad mūsų partijos suvažiavimas turės spręsti, kas kur galėtų ir turėtų kandidatuoti“, – sakė Seimo pirmininkas.

Karo nebuvo

Su V.Pranckiečiu taip pat aptarėme, kokiais priimtais sprendimais jis didžiuojasi. Jis tikino, kad dveji metai Seime buvo sėkmingi, nes buvo patvirtintos reformos, o dabar pradėtos procedūros siekiant įteisinti individualų kreipimąsi į Konstitucinį Teismą.

„Karo nebuvo per tuos dvejus metus Seime“, – teigė V.Pranckietis.

Labiausiai nesmagu Seimo pirmininkui dėl to, kad teko vykdyti apkaltas Seimo nariams. Tačiau jis mano, kad apkaltos nusipelnė ir Seimo narys Mykolas Majauskas.

Karo nebuvo per tuos dvejus metus Seime.

O kad Seime buvo kuriama daug komisijų, V.Pranckietis nesigaili. Anot jo, kai komisijos kuriamos, kartais atrodo, kad jų nereikia, bet gavus išvadas kartais pasirodo, kad veikla buvo prasminga.

Klausiamas, kaip vertina „valstiečių“ siekį rasti pinigų koalicijos partneriams socialdarbiečiams, Seimo pirmininkas pasakojo siūlęs suburti darbo grupę, kuri iki 2020-ųjų parengtų partijų finansavimo įstatymų pataisas ir numatytų lėšų skyrimą naujai besikuriančioms politinėms jėgoms. Tačiau, anot jo, Seimo valdyba tokios idėjos nepalaimino.

„Sutinku, nes buvo tik viena tokia partija, bet jeigu atsirastų ir daugiau tokių partijų, tai joms skaidrų finansavimą turėtume užtikrinti“, – teigė V.Pranckietis, paklaustas, ar sutinka, kad dabar svarstomos pataisos taikomos konkrečiai vienai – Lietuvos socialdemokratų darbo partijai.

Dauguma yra teorinė

Klausiamas, ar Seime šiuo metu yra veikianti valdančioji dauguma, Seimo pirmininkas tikino, kad ji yra teorinė, tačiau ne visada praktiškai ateina į posėdžius.

„Galėtų būti ir daugiau. Atviras pasiūlymas Lenkų rinkimų akcijos frakcijai yra galiojantis. Visada jie yra kviečiami“, – teigė jis.

Seimo pirmininkas tikino, kad Lenkų rinkimų akcijai siūloma tik frakcijų koalicija, nes visi postai užimti ir jų keitimas sukeltų per daug nerimo.

Politologai šios kadencijos Seimą labiausiai kritikuoja už daugybę siūlymų keisti Konstituciją bei neatsižvelgimą į Teisės departamento įspėjimus apie galimai prieštaraujančius Konstitucijai įstatymus.

Tačiau Seimo pirmininkas aiškina, kad, pavyzdžiui, kartelę referendumui Seime sumažinti bandoma, nes to nepadarius negalės įvykti beveik joks referendumas.

„Norime pabandyti Seime tos iniciatyvos nori pabandyti visus kelius, kurie įmanomi. Tai nėra kažkokia ataka, bet noras pabandyti visus būdus“, – aiškino V.Pranckietis.

Seimo pirmininkas tikino norintis šioje kadencijoje dar pabandyti perkelti Seimo rinkimų datą į pavasarį ir priimti Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymą, įteisinantį Seimo narių atostogas.

Savo ruožtu vėl kylančias kalbas apie galimybę už parlamentinei veiklai skiriamas lėšas nuomotis automobilius Seimo pirmininkas tildo. Pasak jo, apie tai negali būti nė kalbos.

VIDEO: V.Pranckietis apie prezidento rinkimus: tylėsiu kaip uola
Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius