-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 10

R.Žemaitaitis: „tvarkiečių“ frakcija nesvarstys susigrąžinti P.Gražulį

„Tvarkiečių“ frakcija nesvarstys galimybės susigrąžinti parlamentarą Petrą Gražulį, teigia partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis. „Frakcijos nariai patys nusprendžia, ką priimti, ko nepriimti. Jis yra pašalintas, jo narystė partijoje sustabdyta“, – pirmadienį BNS sakė R.Žemaitaitis.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jo teigimu, sekmadienį vykęs dalies partijos narių susirinkimas negali būti laikomas tarybos posėdžiu, todėl jo sprendimai nėra svarstytini.

„Pagal partijos įstatus, partijos pirmininkas kartą per pusmetį šaukia tarybos posėdį arba gavęs vieno trečdalio tarybos narių prašymą. Aš pasiūliau jiems rugsėjo 15 dieną, jiems netiko, tada padarėme 29 dieną“, – teigė „tvarkiečių“ vadovas.

„Jokie sprendimai negalėjo būti priimti, nes nebuvo tarybos posėdžio“, – pabrėžė jis.

Tuo metu sekmadienį Šiauliuose posėdžiavę „tvarkiečiai“ pirmadienį pranešė, kad P.Gražulio narystė partijoje buvo sustabdyta neteisėtai, o Seimo frakcijai siūloma jam atkurti narystę.

Be to, jie pranešė, jog kreipėsi į partijos Drausmės komisiją, kad ši suspenduotų R.Žemaitaičio narystę arba šalintų jį iš partijos, „kadangi jis šiurkščiai pažeidinėja partijos įstatus ir neteisėtai bei savavališkai šalina kitą nuomonę turinčius partijos narius, nesugeba organizuoti partijos darbo, pamiršta savo, kaip partijos pirmininko, pareigas ir atsakomybę“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Pats R.Žemaitaitis mėginimus jį nuversti sieja su artėjančiais rinkimais.

„Išryškėjo asmenys, kurie visus tuos ketverius metus nedirbo partijai, dirbo sau asmeniškai. Kadangi pasikeitė vadovybė ir mes pradėjome reikalauti, ką kiekvienas turi atlikti, kokie uždaviniai keliami ir koks regionas priskirtas. Deja, jie nesutiko su šitais dalykais, nesutinka su rinkimų programa ir rinkimų štabo vadovo duotomis užduotimis, matyt, nusprendė pamaištauti. Arba bandyti palaužyti rankas ir gauti kokios nors naudos gauti per būsimą kongresą formuojant partijos vadovybę“, – svarstė jis.

„Maištininkai“ taip pat pranešė rugsėjo pabaigoje vyksiančiuose partijos pirmininko rinkimuose ir artėjančiuose prezidento rinkimuose norintys kelti Rolando Pakso kandidatūrą.

„Tvarka ir teisingumas“ Seime turi septynis narius. Iki šiol ji buvo opozicijoje, bet antradienį planuoja pasirašyti su valdančiaisiais „valstiečiais“ ir socialdarbiečiais susitarimą dėl bendradarbiavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius