-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 24

„Tvarkos ir teisingumo“ reklamoje save atpažinusi moteris teigia neleidusi naudoti jos atvaizdo

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ Europos Parlamento rinkimams skirta reklama supykdė jame atsidūrusią jauną moterį. Ji teigia sutikimo panaudoti savo atvaizdą nedavusi, be to, visiškai nesižavinti „tvarkiečių“ partija. Tuo metu „Tvarkos ir teisingumo“ atsakingasis sekretorius Almantas Petkus tikina, jog politinė jėga čia – ne prie ko, nes pati klipo negamino. Tuo metu reklamą kūręs Martynas Mockus tikino partijos atstovus įspėjęs, kad gali kilti problemų.
„Tvarka ir teisingumas“ kongresas
„Tvarka ir teisingumas“ kongresas / Algirdo Kubačio nuotr.

Rinkimams sukurta partijos reklama – labai paprasta. Joje kalba pirmininkas Remigijus Žemaitaitis, rodomi tėvynės laukai ir kloniai. Klipui artėjant prie pabaigos parodomos dvi besišypsančios jaunos moterys su kavos puodeliais.

Klipe save atpažinusi Marija (pavardė redakcijai žinoma – aut.) penktadienį 15min pasakojo iš savo draugų išgirdusi, kad jos atvaizdas naudojamas „Tvarkos ir teisingumo“ reklaminiame klipe.

Ji prisiminė, jog tą dieną, kai kartu su drauge buvo nufilmuota, lankėsi statybų parodoje „Resta“.

„Po kurio laiko nusprendėme išgerti lauko kavinukėje „Vero cafe“ kavos. Buvome dvi poros – aš su vyru ir draugė su vaikinu. Mums begurkšnojant kavą, prisistatė vaikinas su kamera ir paklausė, ar gali mus pafilmuoti. Klausėme kam. Atsakė, jog tiesiog bendram parodos klipui, parodos pristatymui. Sutikom, mes bendravom tarpusavy, o jis kelias sekundes pasisukiojo su kamera. Tiek žinių. Šiandien skambina draugai, rašo artimieji ir klausia: tai jūs su drauge esat už Žemaitaitį? Kada čia filmavotės jo partijos klipe?“, – pasakojo ji.

Marija piktinosi, kad ją su drauge apgavo – filmavęs vaikinas net neužsiminė, kad jos atvaizdas atsiras partijos reklamoje. Tad jokio jos leidimo naudoti atvaizdą nėra.

Nesame už šią partiją ir kategoriškai nesutiktume dalyvauti jokiose politinėse reklamose.

Moteris įsitikinusi, jog tokiu būdu melagingai demonstruojama, esą ji yra „Tvarkos ir teisingumo“ gerbėja, nors yra veikiau priešingai.

„Už šią partiją absoliučiai net neplanavome balsuoti ir jokiais būdais net nedrįstume filmuotis politinėje reklamoje. Nesame už šią partiją ir kategoriškai nesutiktume dalyvauti jokiose politinėse reklamose“, – sakė ji.

Marija teigė, jog kai kalba eina apie partijos reklamą, jos kūrėjai turėtų turėti raštiškus leidimus naudoti žmonių atvaizdus.

A.Petkus: tai – ne partijos, o autoriaus reikalai

Apie tai penktadienį paklaustas partijos atsakingasis sekretorius Almantas Petkus apie situaciją jau buvo girdėjęs, nes Marija į partiją kreipėsi per „Facebook“.

„Mes pasamdėme autorių, kuris kūrė klipą ir viskas, tiek žinių. Toms merginoms mes ir parašėme, kad jeigu taip atsitiko, mes labai apgailestaujame, bet tai yra ne partijos, o autoriaus reikalai“, – sakė jis.

A.Petkus teigė pasiūlęs Marijai susisiekti su klipo autoriumi ir išsiaiškinti tarpusavyje.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Almantas Petkus
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Almantas Petkus

„Mes buvome įsitikinę, kad jis su visais buvo suderinęs. Nelegalių vaizdų tikrai nesitikėjome“, – sakė jis.

A.Petkus sakė, kad jei merginos turės pretenzijų autoriui, partija mėgins padėti išspręsti šią situaciją.

Klipo kūrėjas: įspėjau, kad gali būti problemų

„Tvarkos ir teisingumo“ klipą gaminęs M.Mockus 15min sakė, kad užsakovas pageidavo, jog klipe būtų linksmų žmonių veidų.

„Galvojau, kad turėjau jų leidimą, kad aš galėjau filmuoti, dėl to ir įterpiau kadrą“, – pasakojo jis.

„Galima sakyti, kad taip“, – atsakė klipo kūrėjas paklaustas, ar galima tai vadinti klaida.

Vėliau su 15min pats susisiekęs M.Mockus 15min tvirtino, jog klipą teko padaryti labai greitai, spaudė terminai, todėl jis partijos atstovus esą įspėjo, jog gali kilti problemų, jei žmonėms nepatiks, kad jie atsidūrė toje reklamoje.

„Aš nesu žmogus, kuris viešino tą vaizdo įrašą, tai aš nežinau, kokios atsakomybės ribos yra mano. Aš patenkinau kliento poreikius ir aš įspėjau, kad tikrai neatsakau“, – sakė jis.

Įrodymų, kad įspėjo partijos atstovus, M.Mockus teigia neturintis, nes įspėjo žodžiu.

Marija 15min sakė dėl situacijos kreipusis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) taip pat ketina kreiptis į Lietuvos žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius