Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 09 11

Tylioji zona „Sodžių“ gaubs ir toliau

Į vienintelę uostamiestyje esančią tyliąją viešą zoną patenkančio komercinio-prekybinio centro, anksčiau buvusio naktinio klubo „Sodžius“, savininkai jaučiasi diskriminuojami ir prašo šią zoną panaikinti. Tačiau savivaldybės atstovai teigia, kad tylos zona nebus panaikinta, nes gyventojai vėl praras ramybę.
Nina Gendvilienė šiuo metu rengia triukšmo žemėlapį, jame bus numatytos ir tyliosios miesto zonos.
Nina Gendvilienė šiuo metu rengia triukšmo žemėlapį, jame bus numatytos ir tyliosios miesto zonos. / J.Andriejauskaitės nuotr.

 Tyliąja vieša zona uostamiesčio taryba prieš ketverius metus nustatė teritoriją tarp Taikos prospekto, Paryžiaus Komunos gatvės, Šilutės plento ir Kauno gatvės. Anot Klaipėdos savivaldybės Sanitarinės kontrolės poskyrio vedėjos Ninos Gendvilienės, tada savivaldybę buvo užplūdę gyventojų skundai dėl Šilutės plente veikiančio naktinio klubo. Į jį buvo galima patekti tik važiuojant per gyventojų kiemus. Keiksmai, po langais išbandomi automobilių varikliai, alkoholis ir muštynės išvargino gyventojus, tad šie ne kartą rinkosi prie savivaldybės ir reikalavo apriboti klubo darbo laiką. 2005-ųjų gruodį, remiantis Triukšmo valdymo įstatymu tai ir buvo padaryta – šioje vietoje nustatyta tylos zona.

Užklupus sunkmečiui verslininkai kreipėsi į savivaldybę, prašydami panaikinti tylos zoną. Rašte savivaldybei bendrovės „Pamario sodžius“ direktorius Algimantas Bugenis teigia, kad šiame komplekse įsikūrę verslininkai nepajėgūs konkuruoti su kitais, kurie, nepatekdami į tyliąją zoną, gali dirbti ilgiau nei iki 22 val.

„Kyla klausimas, kaip išgyventi sunkmetį, jei sudarytos nevienodos sąlygos verslui, o mokesčiai už žemę ir nekilnojamąjį turtą visiems vienodi, kai miesto savivaldybė neduoda leidimo net kukliai užkandinei atidaryti, kuri galėtų dirbti kiek ilgiau“, – rašoma rašte.

Šį klausimą nagrinėję Miesto ūkio komiteto nariai buvo vieningi – tvarka nebus pakeista. Anot N.Gendvilienės, šiuo metu rengiamas Triukšmo žemėlapis, kuriame bus numatyta ir daugiau tyliųjų zonų. Į jas pateks kone visi gyvenamieji rajonai. Be jų, tyliosios zonos bus numatytos ir miesto centre – Jono kalnelyje, Skulptūrų parke. Tokios zonos bus patvirtintos iki naujų metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius