-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 20 /16:23

Koronavirusu susirgusi Ukmergės medikė kontaktavo ir su savivaldybės atstovais

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad Ukmergėje dirbanti medikė užsikrėtė koronavirusu. Prieš tai ji lankėsi ne tik ligoninėje, kurioje dirba, bet ir susirinkime su Ukmergės savivaldybės atstovais. Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas sako kol kas nežinantis, kokie atstovai jame dalyvavo, ir žadėjo situaciją aiškintis.
Ligoninė
Ligoninė / asociatyvi nuotrauka / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Štai kaip atrodo moters, kuriai kovo 19-ąją Ukmergėje buvo nustatytas COVID-19, kelionių maršrutas:

  • Asmuo nekeliavo. Susirgo 2020 m. kovo 13 d.
  • Dirba asmens sveikatos priežiūros įstaigoje.
  • Kovo 13 d. dalyvavo susirinkime su Ukmergės savivaldybės atstovais.
  • Kovo 18 d. kreipėsi medicinos pagalbos į VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikas.

Rajono meras R.Janickas 15min sakė negalintis pasakyti, koks susitikimas su Ukmergės savivaldybės atstovais vyko kovo 13 dieną ir kas jame dalyvavo, tačiau šią informaciją žadėjo aiškintis.

„Aš pasitikslinsiu tą informaciją. Mes įvertinsim. Jeigu žmonės papuola į tą algoritmą, jie turi izoliuotis ir tikrintis“, – penktadienį komentavo jis.

Mes dirbam nuotoliniu būdu.

Tiesa, R.Jaknickas pabrėžė, kad jau dabar beveik visi savivaldybės darbuotojai dirba iš namų: „Mes dirbam nuotoliniu būdu. Čia yra tiktai keli darbuotojai – kas būtiniausia. Visi nuotoliniu būdu“.

Ukmergės ligoninė, kurioje dirbo susirgusioji, nebepriima pacientų, uždaromi keli skyriai.

„Gydytojai izoliuojami, kurie turėjo vienokius ar kitokius sąlyčius, perorganizuojama įstaigos veikla, nepriimami nauji pacientai ir dalis skyrių bus uždarinėjama, o gydytojai – į karantiną“, – BNS penktadienio rytą sakė Ukmergės rajono meras.

„Ukmergės žinios“ pranešė, kad visi Ukmergės ligoninėje besigydantys pacientai sukelti į vieną skyrių. Liko dirbti su užsikrėtusia medike kontakto neturėję darbuotojai.

„Ukmergės žinių“ teigimu, jau paaiškėjo, kad medikės šeimos narių COVID-19 testai neigiami – jie neužsikrėtę.

Pasak mero, karantinas skiriamas ir iš šių skyrių išrašomiems pacientams.

„Mes nuo vakar ryto nieko naujo nepriimam“, – taip pat sakė meras.

Asmenys, kuriems reikia medikų konsultacijų, kreipiasi į šeimos gydytojus, o esant skubios pagalbos poreikiui, kviečia greitąją medicinos pagalbą.

„Pirmiausia kontaktuoja per šeimos gydytojus, bet jeigu yra atvejis, kviečiasi per greitąją. Mes padidinome greitųjų skaičių ir greitosios nukreipia į kitas ligonines, jeigu mato, kad atvejis reikalingas hospitalizacijai“, – sakė R.Janickas.

„Tiek Vilnius, tiek Molėtai, tiek kiti – suderinta logistika“, – apie tai, į kurias ligonines vežami pacientai iš Ukmergės, sakė jis.

Pasak mero, ši situacija skaudi ir kelianti nerimą visam rajonui, tačiau situacija šiuo metu suvaldyta ir pagalbos pacientai sulaukia.

„Visada yra didžiulis iššūkis, kai iškrenta gydymo įstaiga. Tikėjomės pirmojo atvejo, bet kad toks bus gana skaudus visai bendruomenei... Aišku, visiems daug yra iššūkių, bet tikrai nepanikuojame“, – sakė meras.

Lietuvoje penktadienio naktį nustatyti dar septyni nauji koronaviruso atvejai, bendras jų skaičius pasiekė 48.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, medikė iš Ukmergės, kuriam nustatytas koronavirusas, turėjo tiesioginį kontaktą su kolegomis, anksčiau keliavusiais Italijoje, Egipte, Afrikoje ir Dubajuje.

Jis izoliuotas ir gydomas Santaros klinikose. Pasak ministerijos, užsienyje keliavę mediko kolegos ir kartu su asmeniu gyvenantys šeimos nariai taip pat atvyko į Santaros klinikas ir tiriasi dėl galimo užsikrėtimo koronaviruso infekcija.

Šiuo metu nustatyta daugiau kaip 150 galimų turėtų kontaktų ligoninėje, šis skaičius ir aplinkybės tikslinami.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras paskelbė, kad koronavirusu užsikrėtusi medikė kovo 13 d. dalyvavo susirinkime su Ukmergės savivaldybės atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius