Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Uostamiestyje pradės tvarkyti jaunavedžiams svarbią aikštę

Dar šiais metais planuojama atnaujinti aikštę prie Klaipėdos santuokų rūmų. Darbai bus atliekami pagal anksčiau atliktą techninį projektą – įrengiant parkavimo vietas, daugiau žaliųjų zonų ir sukuriant vientisą vaizdą su M.Mažvydo alėja.
Santuokų rūmai Klaipėdoje
Santuokų rūmai Klaipėdoje / Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

„Miesto centre esanti aikštė yra svarbi ir matoma, be to, čia susitinkama pasveikinti artimųjų bene svarbiausio jų gyvenimo įvykio – santuokos – proga. Dabartinė situacija netenkina, nesuteikia jaukumo vienai lankomiausių vietų“, – sako Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Vykdant atnaujinimo darbus, bus pakeista nusidėvėjusi takų ir aikštelių danga, taip pat numatyta rekonstruoti pietinėje pusėje esančią avarinės būklės tvorą. Rekonstruojant erdvę, bus sukuriamas takų ir aikščių vientisumas – takų dangos spalvos priešais įėjimą bus derinamos prie pastato. Prie įėjimų numatyta įrengti šviestuvus, išilginiai takai bus apšviesti minimalistiniais šviestuvais.

Atnaujinant teritoriją numatyta erdves išskirti žaliomis zonomis, įrengti pastelinių spalvų gėlynus, dekoratyvius krūmus ir gėlynus prie įėjimų, suoliukų ir skulptūros, atsiras ir nauji mediniai suoliukai.

„Sutartis dėl darbų atlikimo su rangovu jau pasirašyta. Automobilių stovėjimo vietų ties įėjimu į Santuokų rūmus neliks, tačiau naujai suprojektuotoje teritorijoje bendras parkavimo vietų skaičius išaugs iki 56 vietų, iš jų 4 bus skirtos žmonėms su negalia. Panaikinus automobilių aikštelę prie įėjimo į Santuokų rūmus, neabejoju, bus sukurta jaukesnė erdvė, kuri išties reprezentuos šventinę vietą“, – sako Klaipėdos miesto meras A.Vaitkus.

Projekto, kuriuo numatyta atnaujinti apie 4400 kv. m ploto teritoriją, vertė – 902 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius