Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 02

Už mokesčių slėpimą V.Uspaskichui ir K.Komskiui gali tekti sumokėti per 260 tūkst. eurų

Neteisėtų pajamų ir mokesčių slėpimo šešėlis krito ant Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio ir europarlamentaro Viktoro Uspaskicho. TV3 „Žinios“ praneša, kad kartu jiems gali tekti sumokėti beveik 260 tūkst. eurų mokesčių su delspinigiais ir baudomis.
V.Uspaskicho sutiktuvės Lietuvoje
Viktoras Uspaskichas / "Scanpix" Valdo Kopūsto nuotr.

Tačiau tai dar esą ne blogiausia žinia jiems. Politikams pasiseks, jei jų turtu nesusidomės Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba.

Kaip praneša TV3, europarlamentaras V.Uspaskichas Briuselyje demonstruoja prabangų būstą, nors oficialiai nekilnojamojo turto Darbo partijos garbės pirmininkas turi ne tiek ir daug – už 235 tūkst. eurų. Kur kas įspūdingesnė suma sąskaitoje – per 1 mln. 300 tūkst. eurų. Dalis jų, anot Mokesčių inspekcijos, priklauso valstybei.

V.Uspaskichas savo įmonėms, anot TV3 šaltinių, skolino pinigus, už paskolas gaudavo palūkanų, o už jas nemokėjo mokesčių. Todėl mokesčių inspektoriai paskaičiavo, kad politikas į valstybės biudžetą turėtų sumokėti daugiau kaip 200 tūkst. eurų mokesčių, delspinigių ir baudų.

Oficialiai nekilnojamojo turto Darbo partijos garbės pirmininkas turi ne tiek ir daug – už 235 tūkst. eurų. Kur kas įspūdingesnė suma sąskaitoje – per 1 mln. 300 tūkst. eurų.

Pats V.Uspaskichas kaltę neigia ir tikina, kad viskas pasielgta pagal įstatymą. „Tuo užsiima advokatai. Įstatymas leidžia skolinti savo įmonėms ir gauti palūkanas. Mokesčių inspekcija nusprendė, kad tai yra ne visai teisingos sutartys, nori apmokestinti ir tiek“, - TV3 telvizijai teigė politikas.

Seimo vicepirmininkas K.Komskis taip pat negali paaiškinti, iš kur gavo turto už maždaug 200 tūkst. eurų. Oficialioje deklaracijoje Seimo narys nurodo, kad didžiausią jo turto dalį – apie 300 tūkst. eurų – sudaro akcijos. Dar apie 130 tūkst. eurų parlamentaras yra paskolinęs. Kaip teigia TV3, mokesčių inspektoriai reikalauja, kad K.Komskis sumokėtų per 20 tūkst. eurų mokesčių, delspinigių ir baudų, tačiau politikas taip pat nelinkęs pripažinti kaltės ir taip pat bando užginčyti mokesčių inspektorių reikalavimus.

Šalia Pagėgių, kur klesti kontrabanda, gyvenantis ir įtaka garsėjantis politikas, pasak TV3 „Žinių“, jau ir anksčiau bandė nusikratyti jam metamo šleifo. Jis netgi pats kreipėsi į specialiąsias tarnybas ir prokuratūrą, kad pareigūnai pateiktų duomenis apie tariamas jo sąsajas su kontrabandininkais.

Mokesčių inspekcija, atlikusi politiko mokestinį patikrinimą, aiškina, kad nusikalstamo praturtėjimo įrodyti negali, todėl patikrinimo duomenys Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai perduoti nebus, nebent pareigūnai patys nuspręstų pradėti tyrimą.

Mokesčių inspekcijos atstovai patvirtino, kad patikrinę tris politikus dviem iš jų nustatė papildomas mokėtinas sumas, apimančias mokesčius, delspinigius ir baudas – virš 260 tūkst. eurų, tačiau komentuoti savo sprendimą atsisakė, kadangi šiuo metu vyksta mokestinis ginčas, sprendimai nėra įsiteisėję.

Pasak TV3, iš viso apie 30 politikų, iš jų didžioji dalis – Seimo nariai, turėjo mokesčių inspektoriams paaiškinti bei pateikti papildomus duomenis, kodėl nesutapo jų deklaruoti pinigai su trečiųjų šaltinių pateikta informacija. Tačiau patikslinus detales daugiau klausimų politikams Mokesčių inspekcija nebeturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius