Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 14

Už pašalpą atidirbinėjusi moteris teisiasi su Panevėžio rajono valdžia

Gyventojus mainais už socialines pašalpas raginanti atidirbti Panevėžio rajono savivaldybė atsidūrė teisme.
Ryškiomis spalvomis ruduo pasiryžęs nukonkuruoti pavasarį.
Panevėžyje moteris teisiasi su rajono valdžia / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

 Valdininkus į teismą padavusi gyventoja tikina jaučiasi pažeminta ir reikalauja užmokesčio už atidirbtas valandas.

Paįstrio seniūnijos gyventoja už socialinę pašalpą pusantrų metų ravėjo, grėbė lapus, rūšiavo šiukšles. 38-erių moteris skundžiasi, kad dėl to iš praeivių sulaukusi ir patyčių.

„Konstitucijai nusižengiama tais atidirbinėjimais. Šiaip aš prašau vaikui pašalpos, kurią nutraukė vien dėlto, kad mano sugyventinį, mano buvusį sutuoktinį, su kuriuo gyvenam vienam name, išbraukė iš darbo biržos ir atėmė mano vaikui pašalpą“, – sako ieškovė Jolanta Zebkinienė.

Moteris prašo teismo priteisti iš savivaldybės 6 tūkst. litų už darbą ir 20 tūkst. moralinės žalos. Valdininkus į teismą padavė ir buvęs moters sutuoktinis, nes atsisakęs darbo biržos pasiūlyto darbo, nebeteko pašalpų.

„Visos paslaugos, kad ir nagų valymas ar ten kirpimas, turi būti mokamos, nemokamų darbų nėra pasauly, čia blevyzgos, man bus gruodžio 11 teismas, aš Panevėžio rajono savivaldybę, P. Žagunį ir visus tarybos narius patrauksiu baudžiamojon atsakomybėn, kad jie apvogė 4 tūkst. žmonių“, – kalbėjo Zenonas Zebkinas.

Panevėžio rajono savivaldybei pačiai pradėjus spręsti, kam mokėti socialines pašalpas pusantro tūkstančio gyventojų jų nebegauna. Nesutinkantiems atidirbti – pašalpa keičiama į paramą maistu.

„Čia nėra prievartos dirbti, čia yra talka, ateit, padėt valstybei, nes yra sunku. Reikia ir aplinką pasitvarkyt, jeigu nenorim gyvent apsimynę, apsijaukę. Tikrai nepervargsta“, – tvirtina Panevėžio rajono Paįstrio seniūnas Virginijus Šležas.

„Aš tik galiu pasidžiaugti, kad mūsų rajone tokių labai mažai, praktiškai vienetai, visi jaučia pareigą – jeigu gauni, reikia ir atiduot. O čia išskirtinis atvejis.

Mūsų nuomone, jie taip negali elgtis, įstatymas galioja visiems, galų gale ir padorumas galioja visiems“, – sako Panevėžio rajono savivaldybės Globos ir rūpybos skyriaus vedėja Aldona Paškevičienė.

Jeigu teismas patenkintų J. Zebkinienės ieškinį, pašalpų gavėjai būtų atleisti nuo bet kokių įsipareigojimų ir gyventų vien mokesčius mokančiųjų sąskaita.

Trečiadienį teismas nepradėjo bylos nagrinėti iš esmės, buvo apklausti tik liudytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius