Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 17

Užlietas Vilniaus Žalgirio gatvės sklypas kol kas tvarkomas nebus

Liepos 12-ąją Vilniuje kilusi liūtis užliejo nekilnojamojo turto projektų vystymo bendrovei „Koriai“ priklausantį sklypą Žalgirio gatvėje. Bendrovė sako, kad liūties nuotekų šalinti neketina, lauks, kol milžiniška bala pati išdžius. Tuo metu savivaldybės įmonės UAB „Grinda” atstovai teigia, kad jie šios avarijos likvidavime nedalyvauja, nes tai yra statybų bendrovės atsakomybė.
Vandens užlieta statybvietė Žalgirio gatvėje Vilniuje
Vandens užlieta statybvietė Žalgirio gatvėje Vilniuje / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

„Koriai“: šiuo metu viskas liks taip, kaip yra

Bendrovės „Koriai“ rinkodaros vadovė Kristina Tarasevičiūtė teigė, kad šiuo metu sunku pasakyti, kas bus daroma su po lietaus susidariusiomis nuotekomis, todėl kol kas viskas liks taip, kaip yra.

Anot K.Tarasevičiūtės, įmonė nesulaukė jokių skundų dėl jų sklype esančio vandens.

Paklausus, ar vanduo nesugadino sklype statomų objektų, rinkodaros vadovė, atsakė, jog ta vieta, kurioje vyksta statybos darbai, užlieta nebuvo.

Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr./Vandens užlieta statybvietė Žalgirio gatvėje Vilniuje
Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr./Vandens užlieta statybvietė Žalgirio gatvėje Vilniuje

„Vanduo kaip tik baigiasi ties tvoros riba. Iškart už šios tvoros esantys konteineriai yra aukštai pakelti nuo žemės“, – komentavo ji ir pridūrė, kad įmonė nuostolių po liūties nepatyrė.

Anot jos, siekiant išvengti tokių situacijų ateityje, statomame objekte šiuo metu įrengiama moderni lietaus surinkimo drenažinė sistema.

„Grinda“ lauks, kol baigsis statybos

Pasak UAB „Grinda“ įmonės rinkodaros ir komunikacijos specialistės Dovilės Lisauskaitės, statomo daugiabučio rangovai parengė ir su „Grinda“ specialistais suderino paviršinių nuotekų tvarkymo projektą.

„Kol vyksta statybos darbai, už paviršinių nuotekų eksploatavimą atsakingas objekto rangovas. Kai objektas bus priduotas ir prijungtas prie Vilniaus miesto paviršinių nuotekų tinklų, tik tuomet tolesnį lietaus nuotekų tvarkymą perims UAB „Grinda“. Kol kas įmonė šios avarijos likvidavime nedalyvauja“, – komentavo D.Lisauskaitė.

Beje, užlieto sklypo pakraštyje esantis mobilusis biuras yra elektrifikuotas ir tamsiu paros metu naudojamas kaip šviečianti reklama.

15min skaitytojo nuotr./Mobilus reklaminis biuras prie užlieto sklypo
15min skaitytojo nuotr./Mobilus reklaminis biuras prie užlieto sklypo

Liepos 12 dieną liūties metu Vilniuje iškrito 45 milimetrai kritulių, tačiau stichija pasiekė ir kitus miestus – Elektrėnuose fiksuotas katastrofinis lietus – iškrito 80 milimetrų kritulių, Trakuose – apie 78 milimetrai, Molėtuose 54 milimetrai. Daug lijo Ignalinos rajone (53 mm), Švenčionyse (46 mm), Alytuje (34 mm).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius