Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 15

Užribiniu humoru suvarpytą „Gabrielių“ pavadinęs R.Karbauskis pats iš jo juokėsi

„Šiek tiek užribiniu humoru“ koalicijos partnerio „socialdarbiečio“ Artūro Skardžiaus Agnei Širinskienei dovanotą lape suvarpytą „Gabrielių“ pavadinęs „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, pasirodo, pats iš jo juokėsi. Tai nufilmavo ir pirmadienį transliavo Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT). Kritikuodamas A.Skardžių R.Karbauskis nutylėjo, kad pats leipo juokais iš šios „dovanos“.
Užribiniu humoru suvarpytą „Gabrielių“ pavadinęs R.Karbauskis pats iš jo juokėsi
Užribiniu humoru suvarpytą „Gabrielių“ pavadinęs R.Karbauskis pats iš jo juokėsi / Stop kadras

Įrašas iš šeštadienį vykusio Seimo posėdžio – žemiau nuo 05:08 min:

VIDEO: Užribiniu humoru suvarpytą „Gabrielių“ pavadinęs R.Karbauskis pats iš jo juokėsi

„Turėjau progos pasiklausyti vieną įrašą, kuris yra konservatorių partijos nario A.Ramanausko-Greitai, kuris dainuoja, kad atbėga kariūnai, nušauna A.Brazauską, pavyzdžiui. Tai daroma viešai, 70 tūkst. peržiūrų. Tai yra patyčia – taip reiktų vertinti“, – LRT komentavo R.Karbauskis.

Anksčiau politikas kolegų elgesį, savęs neminėdamas, pavadino „užribiniu humoru“ ir apgailestavo, kad gyvename visuomenėje, kur tai priimtina.

„Žmogus žmogui parodė, pasijuokė, tai nebuvo tikslas viešai tyčiotis, kažkaip kitaip. Čia skonio reikalas (...). Aš į šią vietą žiūriu kaip į tam tikrą humorą, galbūt tokį šiek tiek užribinį, bet ką darysi – mes tokioje visuomenėje gyvename, kur tai priimtina“, – šeštadienį dėstė R.Karbauskis, kurio pasisakymą pacitavo BNS.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Širinskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Širinskienė

Parlamentaro kolegė A.Širinskienė pirmadienį išreiškė apgailestavimą dėl A.Skardžiaus „neprotingo elgesio“. Ji tai palygino su atveju, kai partijos lyderis R.Karbauskis buvo pavaizduotas klouno veidu.

„Iš tiesų, man labai nesmagu dėl kolegos neprotingo elgesio ir dėl to, kas įvyko, apgailestauju. Lygiai taip pat tikiuosi, kad nei tokių „pokštų“, nei atvejų, kai gyvam politiniam oponentui pasiunčiamas laidotuvių vainikas ar džiaugiamasi, kaip klounu išpieštas politiko portretas plinta po Lietuvą, nepasikartos“, – socialiniame tinkle „Facebook“ komentavo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė.

„Tų, kuriems toks pokštas atrodo netinkamas“ pirmadienį atsiprašė ir pats A.Skardžius.

„Apgailestauju, jeigu mano atsineštas į Seimą plakatas-taikinys, kuriame nebuvo konkretaus asmens nuotraukos, kaip bandoma viešojoje erdvėje įteigti, ką nors įžeidė. Su kolege (A.Širinskiene – 15min) pasijuokėme, kad tai galėtų būti kažkam politinė reklama.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Skardžius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Skardžius

Tai tebuvo tikras šaudyklose naudojamas taikinys, kuriame pavaizduota figūra, į jus nukreiptu ginklu. Tokio ažiotažo tikrai nesitikėjau.

Atsiprašau tų, kuriems toks pokštas atrodo netinkamas. Bet turbūt viešojoje erdvėje nebūtų tokio pasipiktinimo iš opozicijos, jei vietoje užrašo „Gabrielius“ ten būtų užrašas Artūras“, – socialiniame tinkle cituotas A.Skardžius.

Anksčiau jis neigė, kad lape vaizduojamas opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis. Šis, komentuodamas „pokštą“, teigė, kad bendra situacija – nejauki. LRT jis tikino dėl įvykio neketinantis kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Suvarpytas taikinys Seimo posėdžių salėje atsidūrė tada, kai R.Karbauskis teikė naują LRT įstatymo redakciją. Po pateikimo jai buvo pritarta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius